Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνικό νησί μεταξύ των 10 «μικρών παραδείσων» της Μεσογείου για τους Ιταλούς

Ελληνικό νησί μεταξύ των 10 «μικρών παραδείσων» της Μεσογείου για τους Ιταλούς

Στο Ελληνικό νησί αυτό μπορείς να κάνεις μοναδικές καταδύσεις, σε περιοχές εντός ενός εντυπωσιακού φυσικού θαλάσσιου πάρκου που "φιλοξενεί" σπάνια είδη πανίδας

Στους 10 «μικρούς παραδείσους» της Μεσογείου συγκαταλέγεται η Αλόννησος, σύμφωνα με τον δημοφιλή ιταλικό ιστότοπο thewom.it που «μετρά» εκατομμύρια επισκέψεις σε μηνιαία βάση. Στόχος της έρευνας της ιστοσελίδας που ειδικεύεται σε θέματα βιωσιμότητας και ειδικών μορφών τουρισμού ήταν η αναζήτηση νησιών της Μεσογείου με άθικτο φυσικό περιβάλλον που δεν υποφέρουν από υπερτουρισμό και υπερπληθυσμό.

Ανάμεσα σε προορισμούς από την Κροατία, την Τουρκία, την Ισπανία και την Ελλάδα το travel.thewom.it ξεχωρίζει την Αλόννησο καθώς «είναι το πιο γαλήνιο και φυσιολατρικό από τα νησιά των Σποράδων με χιλιόμετρα παρθένας και προστατευμένης ακτογραμμής. Στην Αλόννησο μπορείς να βουτήξεις ή να κάνεις μοναδικές καταδύσεις, σε περιοχές εντός ενός εντυπωσιακού φυσικού θαλάσσιου πάρκου που «φιλοξενεί» σπάνια είδη πανίδας».

«Η Αλόννησος εκ φύσεως διαφοροποιείται»

Σε συνεργασία με ενημερωτικά δίκτυα και τουριστικούς φορείς όπως τα Γραφεία ΕΟΤ ο Δήμος Αλοννήσου με τη στήριξη εξειδικευμένων συνεργατών, συνεχίζει φέτος την προσπάθεια προβολής στο εξωτερικό όπως σε Ιταλία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Σκανδιναβία, Γερμανία και άλλες διεθνείς αγορές που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για διακοπές με αυθεντικές εμπειρίες, δραστηριότητες και ποιοτικές υπηρεσίες σε ένα αληθινά εξωτικό περιβάλλον.

«Σε μια εποχή που ο μαζικός τουρισμός και ο υπερτουρισμός επιβάλλουν τους ρυθμούς τους, η Αλόννησος εκ φύσεως διαφοροποιείται. Είναι ενθαρρυντικό πως χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει η μερίδα των ταξιδιωτών που αναζητούν την ποιότητα, την φύση και την αυθεντικότητα στις διακοπές τους και προτιμούν την Αλόννησο όχι μόνο για χαλάρωση, αλλά και για να μάθουν σε έναν τρόπο ζωής που θα τον πάρουν μαζί τους φεύγοντας και θα τον κάνουν κτήμα τους», επισημαίνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου και ταξιδιωτικός πράκτορας Διογένης Θεοδώρου.

Δείτε το βίντεο

Only in

Στοπ στις διακρατικές υιοθεσίες βάζει η Κίνα - Στον «αέρα» εκατοντάδες ζευγάρια στο εξωτερικό

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι θα υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις μόνο για τους ξένους που υιοθετούν θετά παιδιά και παιδιά συγγενών εξ αίματος στην Κίνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024