Η νέα σχέση έχει πολλά ωραία: ανακαλύπτει ο ένας τον άλλον, ο ενθουσιασμός είναι στα ύψη, ενώ τα βραχυπρόθεσμα σχέδια ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια – που θα πάτε για βόλτα, για ταινία, για φαγητό, για την πρώτη σας απόδραση. Ωστόσο, αυτό το τελευταίο, κρύβει και πολλές εκπλήξεις.

Μπορεί στις εξόδους για ποτό να μοιάζουν όλα ιδανικά, ωστόσο εκεί που καταλαβαίνεις πολλά περισσότερα για τον άλλον είναι σε ένα ταξίδι. Για αυτό υπάρχουν «πέντε χρυσοί» κανόνες, ώστε η πρώτη σας απόδραση να μην αποδεχτεί καταστροφική.

1. Διακοπές μικρής διάρκειας

Ναι, είστε χαρούμενοι για το πρώτο ταξίδι με τη νέα σχέση, αλλά καλό είναι να αποφύγετε τις υπερβολές. Πράγμα που σημαίνει, μην κανονίσετε διακοπές μαζί για δέκα ημέρες. Ένα τριήμερο είναι υπέρ αρκετό για το ξεκίνημα και ο λόγος είναι ένας: φανταστείτε τη δεύτερη μέρα να καταλάβετε ότι το νέο έτερον ήμισυ δεν σας ταιριάζει καθόλου και δεν περνάτε καλά; Τι θα κάνετε για την επόμενη εβδομάδα; Αυτό δεν είναι διακοπές αλλά μαρτύριο.

2. Βάλτε «κόφτη» στα έξοδα

Με λίγα λόγια, ορίστε ένα μπάτζετ της για το ταξίδι. Καλώς ή κακώς τα χρήματα παίζουν ρόλο στις σχέσεις και πολλές φορές τις χαλάνε. Άρα, επειδή είναι δύσκολο να έχετε τον ίδιο μισθό, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, ξεκαθαρίστε από την αρχή το μπάτζετ των διακοπών για να μην αρχίσουν οι γκρίνιες μετά.

3. Ξεκαθαρίστε που σας αρέσει

Καλό είναι να συζητήσετε και μάλιστα αρκετά ξεκάθαρα, που σας αρέσει να πηγαίνετε στις διακοπές. Μπορεί ο ένας να χαλαρώνει στην παραλία και ο άλλος στο βουνό, δεν έχει σημασία. το θέμα είναι να το γνωρίζετε από πριν, ώστε κι εσείς να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως και το έτερον ήμισυ να μην ξενερώσει τη ζωή του.

4. Οργανωθείτε, αλλά μαζί

Ένα ταξίδι θέλει από πριν την οργάνωσή του. Αλλά, αυτό που είναι και το πρώτο σας, καλό είναι να το οργανώσετε μαζί: που θα πάτε, που θα φάτε, τι θα δείτε. Μην αφήσετε να φτιάξει το πλάνο του ταξιδιού μόνο ο άλλος, γιατί μετά θα είστε υποχρεωμένοι να ακολουθείτε – είτε σας αρέσει είτε όχι.

5. Να είστε ανοιχτοί σε νέες προτάσεις

Η αλήθεια είναι πως μια νέα σχέση είναι πάντα μια νέα περιπέτεια, ειδικά στο ξεκίνημά της. Άρα μην είστε αρνητικοί σε όσα δεν ξέρετε και απόλυτοι σε αυτά που σας αρέσουν. Είναι μια καλή ευκαιρία να βγείτε από τα «σιγουράκια» σας και να δοκιμάσετε νέα πράγματα στη ζωή σας.