Αν τα μαλλιά σας είναι μονίμως λιπαρά και το ξηρό σαμπουάν έχει γίνει ο καλύτερός σας φίλος, τότε αυτό το άρθρο είναι ό,τι χρειάζεστε για να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. Τα παρακάτω hair hacks θα καθυστερήσουν την εμφάνιση της λιπαρότητας και θα κρατήσουν τα μαλλιά σας όσο το δυνατόν πιο φρέσκα ανάμεσα στα λουσίματα.

Βαθύς καθαρισμός

Εντάξτε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό σε εβδομαδιαία βάση και φροντίστε να συνεχίζετε με ένα conditioner που ταιριάζει απόλυτα στον τύπο των μαλλιών σας.

Το σωστό λούσιμο

Όπως τονίζουν οι hair experts, υπερβολική ποσότητα σαμπουάν δεν σημαίνει καλύτερος καθαρισμός για τα μαλλιά. Αντίθετα, είναι πολύ πιθανό να βαρύνει την τρίχα και η λιπαρότητα να κάνει πιο γρήγορα την εμφάνισή της. Για να αποφύγετε αυτή την παγίδα, ακολουθήστε τον χρυσό κανόνα του «less is more» και ξεκινήστε το λούσιμο με μια ποσότητα σαμπουάν περίπου ίση με ένα 10λεπτο κέρμα (αν χρειάζεται, επαναλάβετε τη διαδικασία)- το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα styling, για να αποφευχθεί η υπερβολική συσσώρευσή τους στο τριχωτό του κεφαλιού, μία ακόμα αιτία εμφάνισης λιπαρότητας.

Επίσης, οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό όταν λούζεστε, καθώς θα απομακρυνθούν τα φυσικά έλαια της τρίχας κι έτσι το τριχωτό του κεφαλιού θα αναγκαστεί να δημιουργήσει περισσότερα, με αποτέλεσμα τα μαλλιά σας να «λαδώσουν» γρηγορότερα. Extra tip: στο τέλος του λουσίματος χρησιμοποιείστε δροσερό νερό για να γίνουν πιο λαμπερά τα μαλλιά σας αλλά και για να τονώσετε τη μικροκυκλοφορία στην επιδερμίδα του κεφαλιού.

View this post on Instagram

A post shared by DJERF AVENUE (@djerfavenue)

Εφαρμόστε το conditioner στις άκρες των μαλλιών

Το conditioner πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ και μόνο στις άκρες των μαλλιών σας. Πολλές από εσάς που έχετε ξηρά ή βαμμένα μαλλιά πέφτετε στην παγίδα να το εφαρμόζετε και κοντά στις ρίζες, νομίζοντας πως έτσι θα ξεμπερδέψετε αργότερα πιο εύκολα τα μαλλιά σας – αποτέλεσμα: η λιπαρότητα εμφανίζεται πιο γρήγορα, γιατί αυτές οι συνθέσεις δεν είναι σχεδιασμένες να εφαρμόζονται στη ρίζα και τις περισσότερες φορές τη βαραίνουν. Αντί, λοιπόν, να πειραματίζεστε με το conditioner, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια χτένα που είναι ειδική για βρεγμένα μαλλιά, για να απαλλαγείτε πιο εύκολα από τα ανεπιθύμητα κομπάκια. Οι τριχούλες σε αυτές τις βούρτσες είναι αρκετά μαλακές, ώστε να μην προκαλούν σπάσιμο της τρίχας, αλλά αρκετά δυνατές για να αντιμετωπίσουν ακόμη και τους πιο επίμονους κόμπους.

Πιάστε τα μαλλιά σε ένα σινιόν ή κάντε μια πλεξούδα

Σύμφωνα με τους hairstylists, δεν προέρχεται όλη η λιπαρότητα από τη ρίζα. Οι ρύποι που υπάρχουν στα χέρια σας μπορεί να μεταφέρονται στα μαλλιά σας κάθε φορά που τα αγγίζετε. Αν, όμως, τα πιάσετε σε ένα χαλαρό σινιόν ή κάνετε μια πλεξούδα, τότε και δε θα τα πιάνετε συνέχεια, αλλά και θα τα κρατήσετε μακριά από το πρόσωπό σας που μπορεί να έχει βγάλει λιπαρότητα ή τον ιδρωμένο λαιμό σας.

View this post on Instagram

A post shared by DJERF AVENUE (@djerfavenue)

Μην παραμελείτε την περιποίηση του τριχωτού του κεφαλιού

Επιλέξτε ένα ήπιο χημικό απολεπιστικό προϊόν, ειδικά μελετημένο για την επιδερμίδα του κεφαλιού, για να απομακρύνετε σμήγμα και υπολείμματα προϊόντων styling που «πνίγουν» τις ρίζες και οδηγούν σε μεγαλύτερη έκκριση λιπαρότητας.

* Πηγή: Grace