Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Aegeo Spas: Το πρώτο βήμα για μία πετυχημένη επαγγελματική πορεία στον τουρισμό ευεξίας

Aegeo Spas: Το πρώτο βήμα για μία πετυχημένη επαγγελματική πορεία στον τουρισμό ευεξίας

Πώς η πολυβραβευμένη εταιρεία δημιουργεί ανταγωνιστικούς, ευέλικτους επαγγελματίες που απορροφώνται άμεσα από τον κλάδο του τουρισμού ευεξίας;

Καθώς πλησιάζει η έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, οι νεοεισαχθέντες σπουδαστές προετοιμάζονται για την είσοδό τους στο Πανεπιστήμιο, ενώ οι τελειόφοιτοι αναζητούν το σημείο εκκίνησης από όπου θα πραγματοποιήσουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Και αναμφίβολα, η περαιτέρω ειδίκευση σε έναν τομέα που θα τους προσφέρει, όχι μόνο επαγγελματική ασφάλεια και σταθερότητα, αλλά δυνατότητες για προσωπική ανάπτυξη, ανέλιξη και ικανοποίηση, είναι σημαντική για τη μετέπειτα πορεία τους.

Τι ισχύει, όμως, για τον κλάδο του τουρισμού, ο οποίος παρουσιάζει επιπλέον προκλήσεις λόγω αυξανόμενης ανταγωνιστικότητας και κορεσμού της αγοράς; Ποιο είναι το ιδανικό επόμενο βήμα; Κι όμως, για έναν σπουδαστή, τελειόφοιτο ή έμπειρο επαγγελματία τουριστικών σπουδών, η στροφή προς τον τουρισμό ευεξίας, στον οποίο έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε προηγούμενο άρθρο, προσθέτει αξία στο βιογραφικό του. Η επαφή με το συγκεκριμένο αντικείμενο είναι μία ευκαιρία να αποκτήσει δεξιότητες και εμπειρία σε έναν τομέα με διαρκώς αναπτυσσόμενη ζήτηση και προοπτικές απασχόλησης, εντός και εκτός Ελλάδας.

Ειδικότερα αν επιλέξει να ενταχθεί στην ομάδα της Aegeo Spas, η οποία δημιουργεί και προσφέρει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, ολιστικές εμπειρίες ευεξίας και αναζωογόνησης σε ξενοδοχεία 4 και 5* (holistic spa specialists). Η συγκεκριμένη εταιρεία αγκαλιάζει κάθε νέο συνεργάτη με ένα ανοιχτό, συμπεριληπτικό περιβάλλον εργασίας, ενώ τον εξοπλίζει με τα κατάλληλα εφόδια για να εξελιχθεί σε έναν ολοκληρωμένο, καταρτισμένο επαγγελματία, περιζήτητο στον κλάδο του.

Το σημείο εκκίνησης για μία πολλά υποσχόμενη καριέρα στον κλάδο της τουριστικής ευεξίας

Αυτό που καθιστά την Aegeo Spas ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για μία πολλά υποσχόμενη καριέρα στον κλάδο της τουριστικής ευεξίας είναι όχι μόνοοι αξίες που διέπουν την ομάδα της, δηλαδή ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη, το πάθος, η ακεραιότητα και η αγάπη για το wellness. Αλλά και  το μέγεθος και η ισχυρή παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία με ένα ευρύ δίκτυο 220 καταστημάτων παροχής υπηρεσιών spa εντός ξενοδοχείων, καθώς και οι συνεργασίες της με διεθνή brands. Μάλιστα, το φετινό καλοκαίρι ανακοινώθηκε η σύμπραξη της με την αναγνωρισμένη διεθνώς, [comfort zone] στη Σαντορίνη.

Τα δύο [comfort zone] spas by Aegeo Spas  απευθύνονται σε δύο διαφορετικά προφίλ ταξιδιωτών, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις του slow living, της ποιότητας ύπνου και της μακροζωίας. Τόσο η ομάδα διοίκησης όσο και οι θεραπευτές των δύο spa πραγματοποίησαν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στις εμπειρίες και τις τελετουργίες της [comfort zone], δια ζώσης και διαδικτυακά, συμβαδίζοντας με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και λειτουργίας της Aegeo Spas. Μέσα από αυτή τη σύμπραξη συνεργάτες της Aegeo Spas έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν σε ένα καινοτόμο brand διεθνούς επιπέδου και να κατανοήσουν πώς οι υπηρεσίες ευεξίας προσαρμόζονται στη συνθήκη ενός από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για πολυτελή ταξίδια παγκοσμίως.

Συνεργασίες με φορείς που διαμορφώνουν ένα ανοικτό περιβάλλον εργασίας

Σε έναν κόσμο που η συμπερίληψη και η διαφορετικότητα πρωτοστατούν, η εταιρεία συμμετέχει σε προγράμματα τα οποία προάγουν έναν καλύτερο κόσμο για όλους. Συγκεκριμένα, το 2020 η Aegeo Spas έγινε μέλος του Δικτύου εταιρειών Worldplaces, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας το πρόγραμμα HUG, ένα πιλοτικό, εταιρικό πρόγραμμα ένταξης στην απασχόληση, το οποίο απευθύνεται σε άτομα μεταναστευτικής καταγωγής. Το πρόγραμμα προσφέρει ευκαιρίες εκπαίδευσης στον τομέα της ευεξίας, ενώ τα άτομα που ολοκληρώνουν επιτυχώς τις εκπαιδεύσεις απορροφούνται από την Aegeo Spas και λαμβάνουν πιστοποίηση κατάρτισης γνώσεων για την μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.

Επίσης, το 2023 σε συνεργασία με τις ΜΚΟ ΜETAδραση, Adama, Generation 2, προσέφερε ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε πρόσφυγες και μετανάστες που επιθυμούν να γίνουν επαγγελματίες θεραπευτές spa και μασάζ. Το 2023 και το 2024 συμμετείχε στις Ημέρες Καριέρας «Welcome 2023» και «Welcome 2024» που διοργανώθηκαν από το Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR), το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Εκεί, περισσότεροι από 270 άνθρωποι έκαναν 1.300 συνεντεύξεις με μεγάλες επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, μία εκ των οποίων ήταν και η Aegeo Spas.

Με τη συμμετοχή της στο δίκτυο των Worldplaces η Aegeo Spas λαμβάνει την απαραίτητη εξειδικευμένη γνώση για την ένταξη των γυναικών μεταναστευτικής καταγωγής, που στη συνέχεια αξιοποιεί μέσα από το πρόγραμμα HUG. Η συμπερίληψη είναι προτεραιότητα για την εταιρεία, διότι «δίνει την προσβασιμότητα σε άτομα που μπορεί να μην είχαν τις ίδιες ευκαιρίες και δυνατότητες στο παρελθόν να χτίσουν μια επαγγελματική ταυτότητα».

Παράλληλα, η Aegeo Spas διοργανώνει δύο εθελοντικές δράσεις αιμοδοσίας ετησίως, αποτελώντας κομμάτι της αλυσίδας για μια μακροβιότερη και καλύτερη ζωή όλων μας. Το 2024 σε 2 εθελοντικές δράσεις αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκαν στα κεντρικά της εταιρείας στην Κρήτη συγκεντρώθηκαν 39 φιάλες αίμα. Στόχος είναι τα αποτελέσματα να είναι ακόμα πιο ενθαρρυντικά  το 2024.

Συνεργασίες με εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς με στόχο την κατάρτιση των επαγγελματιών

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η Aegeo Spas διατηρεί διασυνδέσεις με εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς του κλάδου. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και στην περίπτωση που ένας σπουδαστής δεν έχει ολοκληρώσει τη φοίτησή του, μπορεί να επικοινωνήσει με την εταιρεία και έπειτα, σε συνεννόηση με τη σχολή ή το εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο φοιτά, να ξεκινήσει την πρακτική του άσκηση.

Επίσης, η Aegeo Spas με τα ΙΕΚ ΑΚΜΗ συνυπογράφουν το Spa Generation Pro. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εξειδίκευσης το οποίο απευθύνεται σε σπουδαστές των Τομέων Φυσικοθεραπείας, Αισθητικής, Υγείας, αλλά και σε κάθε σπουδαστή ο οποίος επιθυμεί να εργασθεί άμεσα σε spa, δίνοντάς του την ευκαιρία να εξοικειωθεί με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των κέντρων ευεξίας και των spa σε πολυτελή ξενοδοχεία, να αποκτήσει όλα τα εφόδια για να ενταχθεί άμεσα στην αγορά εργασίας.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει εξειδικευμένη κατάρτιση Spa Therapist από έμπειρους επαγγελματίες, εξασφαλισμένη θέση εποχικής εργασίας με άμεση τοποθέτηση σε δομή της Aegeo Spas κατόπιν συνέντευξης, προοπτική άμεσης επαγγελματικής εξέλιξης και σταδιοδρομίας στον χώρο των κέντρων χαλάρωσης και ευεξίας. Το 2024 τρεις σπουδάστριες από τα ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Κρήτη, τη Ρόδο και την Αθήνα έλαβαν υποτροφίες για τη συνέχιση των σπουδών τους, βάση των επιδόσεών τους. Όσο για το 2025 αναμένεται να δοθούν πέντε υποτροφίες.

Ευκαιρίες εργασίας με προοπτικές εξέλιξη, εσωτερικής μετακίνησης και παροχές

Όπως αναφέραμε ήδη, η παρουσία της Aegeo Spas είναι αυτή που τη διακρίνει, ενώ επιτρέπει σε έναν εργαζόμενό της να γνωρίσει διαφορετικούς τύπους spa, ξενοδοχείων, προορισμών, να δοκιμαστεί σε διαφορετικές θέσεις και ρόλους μέσα στην ίδια την εταιρεία, με τη δυνατότητα της εσωτερικής μετακίνησης. Με αυτόν τον τρόπο, ένας επαγγελματίας γνωρίζει εις βάθος όλες τις πτυχές της ευεξίας και της φιλοξενίας, είναι σε θέση να αναγνωρίσει τους τομείς στους επιθυμεί να εξελιχθεί.

Μάλιστα, κάτι τέτοιο συνέβη και με τη Μαρία Αυγουστάκη, HR Officer, η οποία αναφέρει πως, «το 2020 μου δόθηκε η ευκαιρία να εργαστώ ως Spa Manager σε κέντρα spa της εταιρείας σε πολυτελή ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ η εμπειρία μου αποτέλεσε και τη βάση για να μεταβιβαστώ στο Team Leader Office. Σε μία μεταβατική εποχή για το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού βρήκα τη θέση που πάντα ονειρευόμουν και από το καλοκαίρι του 2021 βρίσκομαι στο τμήμα ως HR officer».

Συγκεκριμένα, το 2024 η Aegeo Spas άνοιξε 1200 θέσεις απασχόλησης, ενώ ένα εξίσου μεγάλο νούμερο προσλήψεων αναμένεται και το 2025. Όσον αφορά στις θέσεις των καταστημάτων ευεξίας, αυτές είναι Spa Therapist, Φυσιοθεραπευτής, Spa Promoter, Fitness Instructor, Αισθητικός, Hair Stylist, Διευθυντής Spa, δηλαδή Spa Manager και Assistant Spa Manager. Οι διοικητικές θέσεις με εποπτεία τμημάτων ανά περιοχές είναι Εκπαιδευτής Θεραπευτών, Υπεύθυνος Πωλήσεων και Υπεύθυνος Διαδικασιών.

Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη πως το μέσο διάστημα από την πρόσληψη μέχρι την προαγωγή ενός εργαζομένου είναι 1 με 5 έτη, ανάλογα με τη θέση, δεν μας προκαλεί έκπληξη που το 68.5% του συνόλου των εποχικών υπαλλήλων της να είναι repeaters, δηλαδή εργαζόμενοι που εργάστηκαν στο παρελθόν στην εταιρεία και αποφάσισαν να επιστρέψουν για να εργαστούν ξανά. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό πλεονέκτημα που απολαμβάνουν οι επαγγελματίες της ομάδας Aegeo Spas.

Ένας εργαζόμενος της Aegeo Spas έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει την Ελλάδα μέσα από ένα συναρπαστικό «ταξίδι» εξέλιξης σε περισσότερα από 220 ξενοδοχεία 4* και 5* από την Κρήτη μέχρι τη Θεσσαλονίκη και από τη Ρόδο μέχρι την Κέρκυρα, την Αθήνα και την Κύπρο. Επιπλέον, εχει πρόσβαση στο Wellness Employee Benefits, το οποίο του εξασφαλίζει έκπτωση 50% για όλες τις υπηρεσίες, δωρεάν χρήση του wet area (hammam, sauna, jacuzzi) σε υποκατάστημα της επιλογής του, αλλά και ειδικές τιμές στα προϊόντα της σειράς Aegeo Spas Cosmetics μέσω του e – shop. Επίσης, του προσφέρεται συνεχής κατάρτιση μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εκπαίδευσης στον τομέα του wellness, bonus, ημιδιατροφή, προοπτική 12μηνης εργασίας και διαμονή, αν εργάζεται εκτός της μόνιμης κατοικίας του, είτε με επιδότηση ενοικίου, είτε με κατάλυμα που έχει νοικιάσει η εταιρεία.

Ένα μεικτό πρόγραμμα εκπαίδευσης από κορυφαίους ειδικούς του χώρου

Σχετικά με τον τρόπο εκπαίδευσης που ακολουθούν στην Aegeo Spas είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως πρόκειται για ένα μεικτό μοντέλο εκπαίδευσης, το οποίο περιλαμβάνει κατά μέσο όρο 50 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης ανά άτομο και σεζόν και κατ’ ελάχιστο 40 ώρες δια ζώσης εκπαίδευση ανά άτομο και σεζόν. Σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν απόφοιτοι ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ Αισθητικής, Φυσικοθεραπείας ή συναφούς εκπαίδευσης, απόφοιτοι ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων, άτομα με γνώση της Αγγλικής γλώσσας, ευχέρεια στην χρήση Η/Υ και προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση. Μάλιστα, σε έρευνα που έτρεξε  η εταιρεία το 2024 για τη σεζόν 2023 και σε δείγμα 592 ατόμων, 8 στους 10 εργαζόμενους δήλωσαν ικανοποιημένοι από το πρόγραμμα εκπαίδευσης τόσο στο κομμάτι της online πλατφόρμας όσο και στο κομμάτι της εκπαίδευσης στο πεδίο πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Το Τμήμα Εκπαίδευσης απαρτίζεται από κορυφαίους ειδικούς του χώρου, σχεδιάζει, οργανώνει και εφαρμόζει σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία έχουν ως στόχο να διευρύνουν τους ορίζοντες των εργαζομένων και να τους εξελίξουν. Κάθε χρόνο παρέχει συνολικά τουλάχιστον 32.760 ώρες θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης  συνολικά σε όλους τους εργαζόμενους της Aegeo Spas. Στην πλατφόρμα e-learning πραγματοποιούνται live εκπαιδεύσεις, όχι μαγνητοσκοπημένες, από την ομάδα ειδικών της Aegeo Spas, για όλα τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες της εταιρείας. Για όλες τις βαθμίδες προβλέπονται επιπλέον διάφορα επιμορφωτικά webinars μέσα στη σεζόν, ανάλογα τις εκπαιδευτικές ανάγκες που τυχόν θα δημιουργηθούν. Η εκπαίδευση συνδυάζει το e-learning με την πρακτική άσκηση και δίνει πρόσβαση στους συμμετέχοντες στο Aegeo Spas Library.

Όποιος ονειρεύεται, λοιπόν, μία επαγγελματική σταδιοδρομία που θα συμβαδίζει με την προσωπική του εξέλιξη, ένα περιβάλλον εργασίας το οποίο θα του δώσει τη δυνατότητα να «ανθίσει» επαγγελματικά, αρκεί να ενημερωθεί για τις Ευκαιρίες Εργασίας της εξειδικευμένης και πολυβραβευμένης εταιρείας Aegeo Spas. Εκεί θα ανακαλύψει τις θέσεις που έχουν ανοίξει, ώστε να βρει αυτή που θα τον κάνει μέλος μίας μεγάλης, άρτια καταρτισμένης ομάδας στον αναπτυσσόμενο κλάδο της τουριστικής ευεξίας.

Only in

#TeachToker – Η εκπαίδευση στην εποχή του TikTok, με δασκάλους σε ρόλο influencer

Όταν η χρήση του Διαδικτύου στην εκπαίδευση ανοίγει σε δασκάλους δρόμο για παράλληλη καριέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γίνεται δίκοπο μαχαίρι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024