Για αποτελεσματικό restart από σήμερα:

#1 Εστιάστε στην καθημερινότητά σας

Πρωινή συνήθεια: Ξυπνήστε νωρίς και βρείτε μια νέα συνήθεια η οποία θα σας βοηθά να αρχίζετε ευχάριστα την ημέρα σας.

Προγραμματισμός της ημέρας: Κάντε από το προηγούμενο βράδυ μια λίστα με όλα όσα θέλετε να ολοκληρώσετε την επομένη και ιεραρχήστε τα ανάλογα με τη σημασία τους.

Χρόνος για ξεκούραση: Μην αγνοείτε τις ανάγκες του σώματός σας. Ξεκουραστείτε. Αυτό είναι απαραίτητο για να διατηρήσετε την ενέργεια και την παραγωγικότητά σας.

#2 Αναπτύξτε νέες δεξιότητες

Ξεκινήστε να μαθαίνετε μια νέα γλώσσα. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές και διαδικτυακά μαθήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν. Ποτέ δεν είναι αργά επίσης να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας πάνω σε θέματα που σας ενδιαφέρουν, όπως επαγγελματικές δεξιότητες, τέχνη, μουσική ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει. Διαβάστε βιβλία που κερδίζουν την προσοχή σας και σας εμπνέουν· πέρα από την ευχαρίστηση που προσφέρουν, θα διευρύνουν τους ορίζοντές σας και θα σας δώσουν νέες ιδέες.

#3 Καλλιεργήστε θετικές σχέσεις

Περάστε ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Οι σχέσεις αυτές παρέχουν στήριξη και συναισθηματική πληρότητα. Αναπτύξτε το επαγγελματικό σας δίκτυο, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νέες ευκαιρίες και συνεργασίες. Δηλώστε, τέλος, συμμετοχή σε συλλογικές και εθελοντικές δράσεις. Η προσφορά προς τους άλλους θα βελτιώσει την αίσθηση της κοινωνικής σύνδεσης και της ευημερίας σας.

#4 Restart: Ξεκινήστε να λέτε όχι

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δηλώνουν ότι εξαντλούνται μέσα στην καθημερινότητά τους και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές νιώθουν σαν να μην έφυγαν ποτέ. Αυτό συμβαίνει γιατί τις περισσότερες φορές δεν βάζουν όρια στους γύρω τους και δεν προστατεύουν το χρόνο και την ενέργειά τους. Ακόμα κι αν έχετε ελεύθερο χρόνο, δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να τον σπαταλήσετε για τους άλλους μόνο και μόνο για να τους ευχαριστήσετε.

#5 Βρείτε πηγές χαράς μέσα στην ημέρα σας

Εντάξτε στην καθημερινότητά σας πράγματα και συνήθειες που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα. Οι περισσότεροι άνθρωποι παραπονιούνται ότι δεν είναι χαρούμενοι μέσα στην ημέρα τους και αυτό συμβαίνει γιατί, πολύ απλά, δεν εφαρμόζουν τίποτα από αυτά που θα τους έκαναν χαρούμενους.

Επικεντρωθείτε στην αυτοφροντίδα. Η τακτική άσκηση, η υγιεινή διατροφή και ο καλός ύπνος συμβάλλουν στη συνολική ευημερία.

#6 Restart: Σχεδιάστε το επόμενο ταξίδι σας

Τα ταξίδια μάς αναζωογονούν και μας εξελίσσουν. Οργανώστε ένα στο πλαίσιο μιας ομάδας με κοινά ενδιαφέροντα ή σε ένα retreat ευεξίας και ενδυνάμωσης. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στα retreats δηλώνουν πιο χαρούμενοι και παραγωγικοί στη ζωή τους.

*Πηγή: Vita