Μήνυση κατά αγνώστων, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου, κατέθεσε στο Α.Τ Κατερίνης, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Κατερίνης, Θωμάς Αναστασιάδης, προκειμένου να εντοπιστούν αυτοί που εγκαταλείπουν ή μεταφέρουν ζώα από άλλες περιοχές στον Δήμο Κατερίνης.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Δήμος Κατερίνης, «τις τελευταίες ημέρες, εμφανίστηκαν πολλά νέα, μεγαλόσωμα, ενήλικα ζώα, χωρίς σήμανση και αστείρωτα σε διάφορες περιοχές του Δήμου Κατερίνης. Στην Εξοχή, τον Λόφο ακόμα και στο κέντρο της πόλης, υπάρχουν ενδείξεις ότι εγκαταλείφθηκαν ή μετακινήθηκαν ζώα από άλλες περιοχές ή Δήμους καθώς είναι ζώα άγνωστα στις υπηρεσίες του Δήμου και στους κατοίκους των περιοχών που εμφανίστηκαν».

«Θα κάνουμε ότι μπορούμε»

Όπως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τονίζει ο  κος Αναστασιάδης : «Με την άδεια του Δημάρχου Κατερίνης, Ιωάννη Ντούμου, έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και να εντοπίσουμε αυτούς που προσπαθούν να ακυρώσουν την προσπάθεια που κάνουμε αυτούς τους 8 μήνες. Με πολλή δουλειά και συντονισμένες ενέργειες το τελευταίο οκτάμηνο, περισσότεροι από 200 σκύλοι «λείπουν» από τους δρόμους του Δήμου Κατερίνης, εκ των οποίων 150 σκύλοι βρήκαν οικογένειες και υιοθετήθηκαν μετά από προσπάθειες των εθελοντών και φιλοζωικών σωματείων σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης. Οι υπόλοιποι 50 βρίσκονται στο καταφύγιο σε αναμονή υιοθεσιών. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πάει χαμένος ο κόπος και οι προσπάθειες του Δήμου και των εθελοντών και κάνουμε ό,τι πρέπει για να εντοπιστούν αυτοί που εγκαταλείπουν ή μεταφέρουν ζώα από περιοχή σε περιοχή».

Παρακαλούνται όλοι όσοι έχουν πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης