Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμος Καλαμάτας τοποθέτησε όργανα Γυμναστικής για ΑμεΑ

Ο Δήμος Καλαμάτας τοποθέτησε όργανα Γυμναστικής για ΑμεΑ

Μια πρωτοβουλία που δίνει ίσες ευκαιρίες άθλησης προς όλους.

Ο Δήμος Καλαμάτας ολοκλήρωσε την τοποθέτηση τεσσάρων εξωτερικών οργάνων γυμναστικής για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, μια ενέργεια που ενισχύει την ισότιμη πρόσβαση στον αθλητισμό και την ψυχαγωγία.

Ο συγκεκριμένος  χώρος βρίσκεται στα ανατολικά της νότιας κερκίδας και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές είναι εξοπλισμένος με τουαλέτα και ράμπα για ΑμεΑ, διευκολύνοντας την πρόσβαση στον στίβο. Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Λαζαρίδη, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος για τις αθλητικές υποδομές της πόλης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνέβαλε στην προμήθεια του αναγκαίου και ειδικού εξοπλισμού, αποδεικνύοντας τη συνεργασία του Α΄και Β΄ βαθμού της Αυτοδιοίκησης για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ.

Ο δήμόσιος χώρος ως μέσο ισότητας

Η αξία αυτής της ενέργειας είναι πολλαπλή. Καταρχάς, προσφέρει στα Άτομα με Αναπηρία ίσες ευκαιρίες να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, προωθώντας την σωματική και ψυχική τους υγεία. Παράλληλα, αναδεικνύει την ουσιαστική σημασία του δημόσιου χώρου ως μέσου ισότητας. Μια κοινωνία αποκτά πραγματική αξία μόνο όταν όλα τα μέλη της, ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητές τους, έχουν ίσες ευκαιρίες συμμετοχής σε δραστηριότητες άθλησης και ψυχαγωγίας. Μέσα από τέτοιες δράσεις, ο Δήμος Καλαμάτας υπογραμμίζει την σημασία της συμπερίληψης και της ισοτιμίας στην καθημερινότητα.

Only in

«Δεν μπορούσα να πω όχι»: Οργή για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία

Γονείς και ακτιβιστές ζήτησαν από τις αρχές εκπαίδευσης και υγείας να τερματίσουν την πρακτική που απαιτεί από τα παιδιά να γδύνονται για τις υγειονομικές εξετάσεις στα σχολεία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024