Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Εάν καταστραφεί ο πρωτογενής τομέας, η δημογραφική παρακμή θα συνεχιστεί ραγδαία

Ανδρουλάκης: Εάν καταστραφεί ο πρωτογενής τομέας, η δημογραφική παρακμή θα συνεχιστεί ραγδαία

«Τα χωριά μας θα είναι χωριά - φαντάσματα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης

Την Παναιγιάλειο Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται, δυστυχώς, σε μία δύσκολη κατάσταση γιατί το κόστος παραγωγής βρίσκεται στα ύψη». Πρόσθεσε ακόμη πως «το υπουργείο έχει επιτρέψει να δημιουργηθούν πάρα πολλές στρεβλώσεις σε επίπεδο επιδοτήσεων και αποζημιώσεων. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν λειτουργεί. Είναι αποκαλυπτικό ότι μπήκε υπό ευρωπαϊκή εποπτεία. Ο ΕΛΓΑ έχει τεράστια προβλήματα. Βρίσκονται χιλιάδες παραγωγοί σε ομηρία, διότι δεν γνωρίζουν τελικά πότε και πώς θα αποζημιωθούν. Και βέβαια έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια οι συντελεστές παραγωγής όπως φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ενέργεια και τώρα πια και το νερό».

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη

«Το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι η πελατειακή προσέγγιση για να παίρνουν ψήφους»

Αναφερόμενος στις ενεργειακές κοινότητες αγροτών, κτηνοτρόφων, μεταποιητών και συνεταιρισμών, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «ή θα πάρουν κατά προτεραιότητα όρους σύνδεσης στο δίκτυο οι συνεταιρισμοί και το σύνολο του πρωτογενούς τομέα για να έχουν σταθερό κόστος παραγωγής ή θα βλέπουμε να περνά ο πρωτογενής τομέας στα χέρια λίγων. Ο μικρός παραγωγός και ο συνεταιρισμός θα γίνουν πάρα πολύ ευάλωτοι. Τελικά μήπως αυτό θέλει η κυβέρνηση;»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι «εάν καταστραφεί ο πρωτογενής τομέας, η δημογραφική παρακμή θα συνεχιστεί ραγδαία. Τα χωριά μας θα είναι χωριά – φαντάσματα».

Σχετικά με τα προβλήματα στην καταβολή ενισχύσεων και επιδοτήσεων που παρατηρήθηκαν, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «τους χτυπάμε καμπανάκι: «αναθεωρήστε τον κανονισμό ΕΛΓΑ» και φέρνουν προς διαβούλευση μιάμιση σελίδα κείμενο; Τόση ρηχότητα; Αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει όραμα και σχέδιο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι η πελατειακή προσέγγιση για να παίρνουν ψήφους».

Only in

Χάος με ημερομηνία λήξης

Δεν υπάρχει πιο χαλαρή δουλειά από το να είσαι μέλος της κυβέρνησης αυτήν την περίοδο. Όχι γιατί τα πράγματα πάνε καλά (γιατί δεν πάνε), αλλά γιατί κανείς δεν ασχολείται. Σε πολιτικό επίπεδο, τα μάτια όλων είναι στραμμένα στα τεκταινόμενα της αντιπολίτευσης, που έχει εσωκομματικές διαδικασίες: στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να καθαιρέσουν τον Στέφανο Κασσελάκη με μια […]

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024