Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Οταν ο πολίτης αγανακτεί και ο Τύπος δεν αδιαφορεί, βρίσκονται λεφτά (και) για το ΕΣΥ

Οταν ο πολίτης αγανακτεί και ο Τύπος δεν αδιαφορεί, βρίσκονται λεφτά (και) για το ΕΣΥ

Τρεις υποψηφιότητες προς το παρόν κυρ Στέφανε… θα το κάψουμε (στον ΣΥΡΙΖΑ ) απόψε. Στην Κυβέρνηση ψάχνουν στα συρτάρια να βρουν λεφτά μπας και σταματήσει η δημοσκοπική κατρακύλα

Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες, μία κινητικότητα παρατηρώ εντός και πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου. Εχουν αρχίσει και κάνουν βόλτες ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης – άρχισε από την Θεσσαλονίκη, μετά στο αμαξοστάσιο των αστικών λεωφορείων, μετά σε έναν βρεφονηπιακό σταθμό και χθες ανακοίνωσε επίδομα στους γιατρούς που θα πηγαίνουν στις δύσκολες περιοχές από 200 ως 600 ευρώ τον μήνα. Περιέργως πως και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος!

Γράφουν σβήνουν

Οι πληροφορίες μου λένε πως στο Μαξίμου γράφουν, σβήνουν, ξαναγράφουν, ξανασβήνουν έως ότου καταφέρουν να συγκροτήσουν ένα ελκυστικό πακέτο για τον Κυριάκο, το οποίο και θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ. Γιατί, πώς να το κάνουμε; Πρωθυπουργός είναι. Κάτι θα πρέπει να πει. Θα κάθεται σαν άγαλμα σαν τον βιομήχανο Λαμπιρίκο (ο Παπαγιαννόπουλος στο «Για ποιον χτυπάει η κουδούνα») και θα λέει «ααααα» και «ιιιιιι»; Άσε που αυτό που θα πει, πρέπει να είναι ικανό να ανεβάσει τα ποσοστά της ΝΔ που έχουν πάρει την κατιούσα.

Σπίτι του

Οφείλω να ομολογήσω πάντως ότι υπάρχουν πολλά νεύρα στην κυβέρνηση. Πάρτε για παράδειγμα τον Άδωνι Γεωργιάδη. «Εχω βαρεθεί τη γκρίνια σας», είπε απευθυνόμενος σε νοσοκομειακό γιατρό που ζητούσε επιπλέον προσλήψεις. Τα βλέπει αυτά ο κόσμος, πώς να μην πέφτουν τα ποσοστά της κυβέρνησης μετά; Δεν βρέθηκε κανείς να του πει ότι όποιος βαριέται πάει σπίτι του, δεν παριστάνει τον υπουργό. Κι αυτό επειδή ένας υπουργός δεν απαντάει έτσι. Αλλά δεν φταίει αυτός. Η ευθύνη είναι απόλυτα του πρωθυπουργού που ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές.

Οριακές καταστάσεις

Τα είπαμε και χθες. Στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται για την πιο κρίσιμη συνεδρίαση κομματικού σώματος στην ιστορία του. Το Σαββατοκύριακο. Έφτιαξα μαλλί, νύχι και είμαι έτοιμη για τη μεγάλη παράσταση του Stefanos and friends την οποία αναμένω με μεγάλη αγωνία. Τέτοια πρεμούρα δεν είχα ούτε όταν ετοιμαζόμουν για την πρεμιέρα της «Θεοδώρας» με τη Ντενίση. Κατά πως φαίνεται δεν είναι μόνο ο κ. Παύλος Πολάκης που επιθυμεί να είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. Το σκέφτηκε και το ξανασκέφτηκε και τελικά – μάλλον – ο κ. Σωκράτης Φάμελλος θα είναι επίσης υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. Εφόσον βεβαίως προκηρυχθούν εκλογές. Να σας θυμίσω ότι αρκετοί πίεζαν επί μέρες τον κ. Φάμελο να είναι υποψήφιος πρόεδρος στις εσωκομματικές εκλογές του 2023, κι αυτός αντιστέκονταν σθεναρά. Τότε το μέτρησε το ξαναμέτρησε και τελικώς αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση. Φαίνεται πως τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου!

Μετά το συνέδριο

Δεδομένου όμως ότι το κόμμα έχει πρόεδρο, του οποίου η θητεία δεν έχει λήξει, πρέπει να υποβληθεί και να πλειοψηφήσει φυσικά η πρόταση μομφής σε βάρος του κ. Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή. Ωστόσο δεν είναι βέβαιο τι θα συμβεί, κι αν θα υποβληθεί και από ποιους η πρόταση μομφής. Και τι τύχη μπορεί να έχει. Όμως σε κάθε περίπτωση, αν πλειοψηφήσει η πρόταση μομφής, η εκλογή του προέδρου θα γίνει μετά από το προγραμματισμένο συνέδριο του κόμματος, που αναγκαστικά θα λάβει πλέον τον χαρακτήρα του έκτακτου. Δηλαδή μετά από το διήμερο 5 και 6 Οκτωβρίου….

Ανασφάλεια

Ότι θα είναι πολύ δύσκολη η συνεδρίαση του σαββατοκύριακου δεν υπάρχει αμφιβολία, φάνηκε και από τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου οι εκπρόσωποι των «87» αλλά και ο κ. Πολάκης έριξαν το γάντι – για μία ακόμη φορά – στον Κασσελάκη, χωρίς ο δεύτερος να το σηκώσει! Αχ, πάνε οι εποχές που ο Stefanos ως άλλος Ζήκος έβγαινε κι έλεγε στον Ρίζο, «μαλών’ς, πες, μαλών’ς;». Τί εννοώ; Ότι ο Stefanos ξεκίνησε από το «φέρτε μου αντίπαλο να μετρηθούμε» για να καταλήξει χθες στο «μια πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου θα διχάσει το κόμμα». Κάτι μου λέει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βγάζει μια ανασφάλεια κι ως γνωστόν αυτή δεν είναι καλός σύμβουλος.

Only in

«Δεν μπορούσα να πω όχι»: Οργή για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία

Γονείς και ακτιβιστές ζήτησαν από τις αρχές εκπαίδευσης και υγείας να τερματίσουν την πρακτική που απαιτεί από τα παιδιά να γδύνονται για τις υγειονομικές εξετάσεις στα σχολεία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024