Ο Ολυμπιακός πυροδότησε τη «βόμβα» του καλοκαιριού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αφού οι ερυθρόλευκοι έκαναν δικό τους τον Εβάν Φουρνιέ, με τον Γάλλο ΝΒAer να υπογράφει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Πειραιά.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν πολλές αξιόλογες επιλογές σε κάθε θέση

Αυτή είναι η 5η ηχηρή μεταγραφή που πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός μέσα στο καλοκαίρι, αφού νωρίτερα είχε ανακοινώσει τους Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κίναν Έβανς, Λούκα Βιλντόζα και Σάσα Βεζένκοφ, πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό upgrade στο έμψυχο δυναμικό του.

Πλέον, ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να διαχειριστεί ένα πολύ ποιοτικό σύνολο, το οποίο αποτελείται από 16 (εν δυνάμει) πενταδάτους παίκτες, προκαλώντας ένα ευχάριστο… πονοκέφαλο στον Έλληνα τεχνικό.

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να αφήσουν πίσω τους την περασμένη απογοητευτική σεζόν και γι’ αυτό το λόγο προχώρησαν σε οικονομικές υπερβάσεις. Στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Ολυμπιακός διαθέτει 3 παίκτες σε κάθε θέση, ενώ έχει ενισχυθεί τόσο στη περιφέρεια όσο και μέσα στο «ζωγραφιστό», έχοντας πλέον περισσότερες λύσεις σε σκοράρισμα και δημιουργία.

Από το περσινό ρόστερ αποχώρησαν οι Αϊζέια Κάνααν, Λουκ Σίκμα, Ίνγκας Μπραζντέικις, Μιχάλης Λούντζης και Γιώργος Τανούλης, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από ποιοτικότερες λύσεις και πλέον οι Πειραιώτες στοχεύουν τόσο στην κατάκτηση της Euroleague, όσο και της Basket League την χρονιά που συμπληρώνουν έναν αιώνα ζωής.

Βέβαια πρέπει να κρατάμε ανοιχτό ένα μικρό… παράθυρο για κάποια πιθανή αποχώρηση. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, ο Φίλιπ Πετρούσεφ ενδέχεται να παραχωρηθεί ως δανεικός στον Ερυθρό Αστέρα για την επόμενη σεζόν, ενώ και ο Σακίλ ΜακΚίσικ είναι υποψήφιος προς αποχώρηση, με την Μονακό να έχει εκφράσει νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι το ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Το Depth Chart του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή:

  • PG: Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Ναζ Μήτρου-Λονγκ
  • SG: Τάιλερ Ντόρσεϊ, Λούκα Βιλντόσα, Σακίλ ΜακΚίσικ, Κίναν Έβανς
  • SF: Εβάν Φουρνιέ, Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης
  • PF: Σάσα Βεζένκοβ, Άλεκ Πίτερς, Φιλίπ Πετρούσεφ
  • C: Νικόλα Μιλουτίνοφ, Μόουζες Ράιτ, Μουστάφα Φαλ