Η Εθνική Ελλάδας ετοιμάζεται να ξεκινήσει την προσπάθειά της στο Nations League 2024, καθώς θα αντιμετωπίσει αύριο (07/09, 21:45) τη Φινλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον προπονητή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενώ σημείωσε ότι τα πρώτα παιχνίδια σε μια προκριματική διαδικασία παρουσιάζουν πάντα και τη μεγαλύτερη δυσκολία.

«Έχουμε ένα καλό κλίμα, είναι πολύ ωραίο να ξεκινάς με μία νίκη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για το αν έχουν αφήσει πίσω τον αποκλεισμό: «Όντως, είναι πιο δύσκολο το Παγκόσμιο να προκριθείς., Το να συζητάμε για το παρελθόν δεν έχει κάποιο νόημα αυτή τη στιγμή. Κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα και θα ήθελα να φτάσουμε σε αυτό το κομμάτι. Δεν νομίζω ότι έχει στεναχωρηθεί κάποιος άλλος όσο εμείς. Να συγκεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια . Το πώς θα το διαχειριστούμε αφορά τους ποδοσφαιριστές. Όλοι έχουμε περάσει δύσκολες καταστάσεις, που έπρεπε να φανούμε δυνατοί. Οι απαντήσεις είναι καλύτερο να δίνονται μέσα στο γήπεδο».

Για την πρόκριση στο Μουντιάλ: «Όταν αγωνίζεσαι με την Εθνική στόχος είναι σε κάθε ματς η νίκη. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, όπως η Αγγλία, αλλά όλα είναι δύσκολα ματς. Να δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και στο τέλος όλοι μαζί θα κάνουμε ένα ταμείο».

Για τον Γιοβάνοβιτς: «Εκτός ότι δεν έδωσε ποτέ άσχημη εικόνα, έχει βοηθήσει και με τον τρόπο του όλα αυτά τα χρόνια το ποδόσφαιρο. Πάντα σεβόταν τον αντίπαλο, τους ανθρώπους που συνεργαζόταν ή μή. Είναι σημαντικό στο τέλος της ημέρας να κοιτάμε και τον άνθρωπο. Ο προπονητής γνώριζε πολλούς παίκτες και το τι μπορεί να δώσει ο καθένας ξεχωριστά. Έχουμε ένα καλό κλίμα. Και οι παίκτες τον σεβαστήκαμε στον ανώτατο βαθμό. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μας ζητάει, Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ως ομάδα».

Πόσο σημαντικό είναι το ματς με τη Φινλανδία: «Τα πρώτα ματς είναι και τα πιο σημαντικά. Είναι πολύ ωραίο να ξεκινάς με μία νίκη».