Στα τραύματά της υπέκυψε 13χρονη μαθήτρια στη Δυτική Όχθη που πυροβολήθηκε από τον ισραηλινό στρατό στο χωριό Καριούτ, νότια της Ναμπλούς, σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκτεταμένη και πολύνεκρη επιχείρηση στη Δυτική Όχθη από τις 28 Αυγούστου

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν και την Αμερικανοτουρκάλα ακτιβίστρια Αϊσενούρ Αζγκί Εϊγκί στην κωμόπολη Μπέιτα, επίσης νότια της Ναμπλούς.

Το χωριό δέχθηκε επίθεση από Εβραίους εποίκους με την υποστήριξη των ισραηλινών δυνάμεων, όταν η Μπάνα Αμτζάντ Μπακρ πυροβολήθηκε στο στήθος από έναν Ισραηλινό στρατιώτη, αναφέρει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Ξεψύχησε στο νοσοκομείο

Η Ερυθρά Ημισέληνος της Παλαιστίνης δήλωσε ότι οι ομάδες της αντιμετώπισαν τον «σοβαρό» τραυματισμό μετά από συγκρούσεις που ξέσπασαν στο χωριό.

Ο πατέρας της, Αμτζάντ, δήλωσε στο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων ότι χτυπήθηκε ενώ βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειάς της με τις αδελφές της. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των στρατευμάτων των IDF και Παλαιστινίων μετά που Ισραηλινοί έποικοι πέταξαν πέτρες και έβαλαν φωτιά σε χωράφια στο χωριό.

Η 13χρονη μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο όπου πέθανε.

Οι επιθέσεις των εποίκων είναι συχνές στη Δυτική Όχθη και έχουν αυξηθεί σε κλίμακα και ένταση από τις 7 Οκτωβρίου του 2023. Ο ισραηλινός στρατός και οι έποικοι έχουν εκτοπίσει περισσότερους από 1.200 Παλαιστίνιους και έχουν καταστρέψει εκατοντάδες κατασκευές, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Ο θάνατος της 13χρονης μαθήτριας ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου σε 692.