Τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία έχουν ξεμένουν σταδιακά από καθηγητές από το ξέσπασμα της κρίσης και μετά.

Και φέτος η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με δεκάδες κενά, επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Καχριμανίδης, Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας ο οποίος κάνει ακόμα λόγο για χρόνιο πρόβλημα.

Πλέον υπάρχει φθίνουσα πορεία σημειώνει, ενώ την ίδια στιγμή οι εκπαιδευτικές ανάγκες μεγαλώνουν, λόγω του κύματος μετανάστευσης από την Ελλάδα.

Από τους 500 καθηγητές προ κρίσεως τώρα υπάρχουν 35, σε μία Βάδη-Βυτεμβέργη των 150.000 Ελλήνων

Έντεκα ελληνικά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο κρατίδιο Βάδης-Βυρτεμβέργης, δύο στην Έσση, σημαντικές ελλείψεις παρουσιάζονται στο δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο της Φρανκφούρτης, ενώ τα υπόλοιπα τριάντα σχολεία υπολειτουργούν.

Από 500 καθηγητές τώρα… 35

Ο κ. Καχριμανίδης, ο οποίος απηύθυνε μάλιστα και σχετική επιστολή στο υπουργείο Παιδείας, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι κάθε χρόνο ολοένα και λιγότεροι είναι, τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί, στη Γερμανία. Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, ότι από τους 500 καθηγητές προ κρίσεως τώρα υπάρχουν 35, σε μία Βάδη-Βυτεμβέργη των 150.000 Ελλήνων, και από τις 135 σχολικές μονάδες έμειναν 27, οι 11 εκ των οποίων είναι κλειστές.

“Προτείναμε λύσεις, δεν ονειρευόμαστε ανέφικτα πράγματα, οι ιθύνοντες δεν είχαν την τόλμη να εφαρμόσουν τους νόμους, όπως σε άλλα κράτη… τα κονδύλια υπάρχουν για την ελληνική εκπαίδευση, οι ωρομίσθιοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία λύση”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας.