Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Το σημάδι στις φωτογραφίες που είδε η κόρη του και κατάλαβε ότι ήταν το δεύτερο θύμα του Πελικότ

Γαλλία: Το σημάδι στις φωτογραφίες που είδε η κόρη του και κατάλαβε ότι ήταν το δεύτερο θύμα του Πελικότ

Σήμερα κατέθεσε στη δίκη η κόρη της Ζιζέλ, Καρολίν Πελικότ. Στο μεταξύ χθες η Ζιζέλ Πελικό, αναφέρθηκε στον άντρα που είχε AIDS τον οποίο προσκάλεσε ο άντρας της να την βιάσει, 6 φορές

Στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει τον κόσμο, η 71χρονη Ζιζέλ Πελικό ανέβηκε χθες Πέμπτη στο εδώλιο για να καταθέσει εναντίον του συζύγου της, Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος φέρεται να την νάρκωσε και  κανόνιζε να την βιάζουν άγνωστοι από το διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, αποκαλύφθηκε ότι ένας από τους επιτιθέμενους ήταν θετικός στον ιό HIV και φέρεται να είχε κακοποιήσει την Ζιζέλ Πελικό περισσότερες από έξι φορές.

Σήμερα κατέθεσε η κόρη του Πελικότ, Καρολίν Νταριάν, η οποία  είπε ότι «αγαπούσα τον πατέρα μου, αγαπούσα την εικόνα του ανθρώπου που νόμιζα ότι γνώριζα, αγαπούσα την εικόνα αυτού του υγιούς, στοργικού, διακριτικού ανθρώπου».

«Για μένα, υπήρχε ένα πριν και μετά τις 2 Νοεμβρίου 2020, ακριβώς στις 8.25 μ.μ., η ζωή μου κυριολεκτικά γύρισε ανάποδα», είπε η Καρολίν, ανασαίνοντας βαριά, σύμφωνα με bfmtv.com.

«Κανένας οίκτος…» λέει η Ζιζέλ Πελικό

Σύμφωνα με την Daily Guardian, η οποία επικαλείται την Sun, η Ζιζέλ Πελικό μοιράστηκε με το δικαστήριο μια συγκλονιστική δήλωση: «Η ζωή μου βρισκόταν σε κίνδυνο, αλλά ούτε ένα δευτερόλεπτο δεν σταμάτησε κανείς. Είμαι τυχερή που δεν κόλλησα. Αλλά ούτε μια φορά ο κ. Πελικότ δεν είπε στον εαυτό του: ‘Το παράκανα’. Δεν έδειξε κανέναν οίκτο, κανέναν απολύτως οίκτο», είπε η Ζιζέλ Πελικό.

Η Ζιζέλ Πελικότ προσέρχεται σήμερα Παρασκευή στο δικαστήριο

Καθώς συνεχιζόταν η διαδικασία, ο δικαστής διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο «And I Stopped Calling You Daddy», που έγραψε η κόρη της Ζιζέλ Πελικό, Καρολίν Νταριάν, σήμερα 40χρονη μητέρα.

Τα παιδιά της Ζιζέλ χθες Πέμπτη στο δικαστήριο Πηγή φωτό: AFP

Στο βιβλίο, η Καρολίν ισχυρίζεται ότι η πατέρας της Ντομινίκ ενθάρρυνε τους επιτιθέμενους στη μητέρα της Ζιζέλ Πελικό να μην χρησιμοποιούν προστασία κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.

Τον είχε ρωτήσει αν την νάρκωνε

Η Ζιζέλ Πελικό, στην κατάθεσή της, αφηγήθηκε ότι βίωσε απώλεια μνήμης δύο φορές το 2011 και το 2013, γεγονός που την έκανε να φοβάται ότι είχε Αλτσχάιμερ. Μια φορά αστειευόμενη ρώτησε τον Ντομινίκ αν την νάρκωνε, στην οποία εκείνος φέρεται να «ξέσπασε σε κλάματα» και να απάντησε: «Πιστεύεις πραγματικά ότι θα μπορούσα να το κάνω αυτό;».

Ο Ντομινίκ  μάλιστα συνόδευσε τη Ζιζέλ Πελικό σε μια επίσκεψη σε γιατρό σχετικά με τις ανησυχίες της για το Αλτσχάιμερ. Ωστόσο, ο γιατρός πρότεινε ότι μπορεί να είχε πάθει «εγκεφαλική κρίση» και όχι Αλτσχάιμερ.

Στο δικαστήριο η Ζιζέλ Πελικό είπε ακόμη ότι το 2010 ξύπνησε και βρήκε τον σύζυγό της να τη βιάζει. «Θυμάμαι ότι πήγα για ύπνο και ξύπνησα ξαφνικά και βρήκα τον κ. Πελικό να με βιάζει, καθώς δεν είχα συναινέσει». Ανέφερε, επίσης, ότι ο σύζυγός της τη φωτογράφιζε όταν έβγαινε από το μπάνιο.

«Είπα στον σύζυγό μου να σταματήσει να με φωτογραφίζει και εκείνος απάντησε ότι θα έπρεπε να είμαι ευχαριστημένη που μετά από 50 χρόνια θέλει ακόμα να με βγάζει φωτογραφίες. Πώς θα μπορούσε οποιαδήποτε σύζυγος να συμφωνήσει να κάνει κάτι τέτοιο; Είναι απαράδεκτο», υπογράμμισε η Ζιζέλ Πελικό.

Η ανατριχιαστική κατάθεση της κόρης του Καρολίν

Η Καρολίν Νταριάν αφηγήθηκε σήμερα Παρασκευή την ημέρα που «η ζωή της γύρισε κυριολεκτικά ανάποδα».

Η κατάθεση της Καρολίν Ντάριαν σήμερα στο ποινικό δικαστήριο είναι βαθιά συγκινητική. Η κόρη του βασικού κατηγορούμενου και αποδεδειγμένα θύμα που υπέστη πράξεις αφόρητης φρικαλεότητας, μιλάει εκ μέρους των δύο αδελφών της και του εαυτού της.

Η Καρολίν Ντάριαν, που συχνά κατακλύζεται από συναισθήματα, θυμάται εκείνη την ημέρα της 2ας Νοεμβρίου 2020, όταν η μητέρα της ανακάλυψε ότι είχε ναρκωθεί και βιαστεί από τον σύζυγό της.

«Για μένα, υπήρχε ένα πριν και μετά τις 2 Νοεμβρίου 2020, ακριβώς στις 8.25 μ.μ., η ζωή μου κυριολεκτικά γύρισε ανάποδα», είπε.

Η Καρολίν Νταριάν με τον αδελφό της Πηγή φωτο: themercury.com

Η μητέρα της ήταν αυτή που της τηλεφώνησε. «Περίμενα τα χειρότερα», λέει, πιστεύοντας ότι ο πατέρας της, που πάσχει από αναπνευστικά προβλήματα, ήταν σοβαρά άρρωστος. Όμως η Ζιζέλ Πελικό της είπε ότι είχε περάσει τη μέρα της στο αστυνομικό τμήμα του Καρπεντρά.

«Ο πατέρας σου με νάρκωσε για να με βιάσει, από αγνώστους. Μπόρεσα να δω φωτογραφίες, ήθελαν να μου δείξουν βίντεο, αλλά ήταν πάρα πολλά για μένα. Αυτό ήταν το σημείο καμπής» της είπε η Ζιζέλ Πελικό.

«Αγαπούσα τον πατέρα μου, αγαπούσα την εικόνα του ανθρώπου που νόμιζα ότι γνώριζα, αγαπούσα την εικόνα αυτού του υγιούς, στοργικού, διακριτικού ανθρώπου».

Όπως είπε, δεν «εντόπισε ποτέ ένα ανάρμοστο βλέμμα, μια ανεπιθύμητη χειρονομία. «Έπεσε πάνω μου σαν κατακλυσμός», είπε όταν έμαθε.

Η Καρολίν Νταριάν αφηγείται την ημέρα που άφησε τον γιο της στο σχολείο, ηλικίας 6 ετών τότε, χωρίς να μπορεί να του πει ότι «δεν θα ξαναδεί ποτέ τον παππού του».

Τι είπε για τις φωτογραφίες της

Η Καρολίν Ντάριαν αντιμετώπισε μια δεύτερη δοκιμασία όταν ένας αστυνομικός την κάλεσε, αναφέροντας «δύο φωτογραφίες» της.

Στις φωτογραφίες που της έδειξαν, υπήρχε μια γυναίκα που φαινόταν να κοιμάται, ξαπλωμένη στο πλάι με το φως αναμμένο. «Φαίνονται οι γλουτοί της» περιγράφει με μεγάλο πόνο.

Στη δεύτερη φωτογραφία, η γυναίκα είναι στην ίδια θέση, φορώντας το ίδιο εσώρουχο, με την ίδια σκηνοθεσία.

Η Καρολίν λέει ότι δεν αναγνωρίζει τον εαυτό της, αλλά ο αστυνομικός της έδειξε ένα σημάδι. Μια καφέ κηλίδα στα οπίσθιά της, ακριβώς όπως η δική της.

«Εκεί ανακάλυψα τον εαυτό μου και κατάλαβα ότι ο άνθρωπος που ήταν ο πατέρας μου, στον οποίο είχα απόλυτη εμπιστοσύνη, που πίστευα ότι είχε ακεραιότητα, που σεβόταν την κόρη του, που ήταν περήφανος γι’ αυτήν, που την ενθάρρυνε πάντα, ανακάλυψα ότι στην πραγματικότητα ο πατέρας μου με είχε φωτογραφίσει χωρίς να το ξέρω, γυμνή».

Η γυναίκα μίλησε για τη «βαθιά πεποίθησή της ότι δεν ήμουν εγώ που κοιμόμουν σε αυτές τις φωτογραφίες, αλλά εγώ ναρκωμένη».

Only in

«Δεν μπορούσα να πω όχι»: Οργή για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία

Γονείς και ακτιβιστές ζήτησαν από τις αρχές εκπαίδευσης και υγείας να τερματίσουν την πρακτική που απαιτεί από τα παιδιά να γδύνονται για τις υγειονομικές εξετάσεις στα σχολεία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024