Συναγερμός σήμανε στην Γερμανία τα ξημερώματα της Παρασκευής (06/09) όταν ένας άνδρας εισέβαλε με μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα και απειλούσε να σκοτώσει τους αστυνομικούς.

Όλα συνέβησαν σήμερα τα ξημερώματα σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Λιντς στην Ρηνανία-Παλατινάτο, όταν ένας άνδρας απειλούσε να σκοτώσει τους παρόντες αστυνομικούς, κραδαίνοντας μαχαίρι και ματσέτα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ ο δράστης είχε ισλαμιστικό κίνητρο.

Ισλαμιστικό το κίνητρο – Φώναζε «Αλαχού Ακμπάρ» και απειλούσε να τους μαχαιρώσει

Οι ειδικές δυνάμεις έδρασαν άμεσα και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον δράστη. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν 29χρονο άνδρα με αλβανική υπηκοότητα, ο οποίος την ώρα της επίθεσης φέρεται να φώναζε κατ’ επανάληψη «Αλαχού Ακμπάρ» ( Ο θεός είναι μεγάλος).

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η εισαγγελία του Κόμπλεντς, διαπιστώθηκε ότι τα κίνητρα του δράστη ήταν ισλαμιστικά.

Το χρονικό του τρόμου – Πώς τον ακινητοποίησαν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 29χρονος εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα στις 02:40 (τοπική ώρα), κρατώντας μία ματσέτα και ένα μαχαίρι και φώναζε κατ’ επανάληψη «Αλαχού Ακμπάρ» ( Ο θεός είναι μεγάλος), ενώ έλεγε ότι σκόπευε να σκοτώσει τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν να εγκλωβίσουν τον εισβολέα ασφαλίζοντας τις πόρτες ώστε να μην μπορεί να διαφύγει και λίγο αργότερα τον ακινητοποίησαν χρησιμοποιώντας taser.

Ο 29χρονος έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Κατά την διάρκεια έρευνας που ακολούθησε στον τόπο κατοικίας του, εντοπίστηκε και μία σημαία του «Ισλαμικού Κράτους».