Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Καύσωνας στη Κίνα: Έζησε τον θερμότερο Αύγουστο από το 1961

Καύσωνας στη Κίνα: Έζησε τον θερμότερο Αύγουστο από το 1961

Ο καύσωνας στην Κίνα ήταν κατά 1,5° Κελσίου θερμότερος από ότι οποιασδήποτε φυσιολογικής χρονιάς

Ο καύσωνας χτύπησε και την Κίνα, καθώς η χώρα κατέγραψε φετός τον θερμότερο Αύγουστο από το 1961. Αυτό ανακοίνωσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.  «Τον Αύγουστο, η Κίνα γνώρισε ακραίες και παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες», ανέφερε η κινεζική μετεωρολογική υπηρεσία, διευκρινίζοντας πως «η μέση θερμοκρασία σε εθνική κλίμακα ήταν η υψηλότερη από τον αντίστοιχο μήνα του 1961».

Η μέση θερμοκρασία στο σύνολο της κινεζικής επικράτειας έφθασε τους 22,96 βαθμούς τον Αύγουστο, με άλλα λόγια ήταν κατά 1,5° Κελσίου υψηλότερο από ό,τι αυτή οποιασδήποτε φυσιολογικής χρονιάς, διευκρίνισε η υπηρεσία στον Τύπο.

Χρονιά με τα μεγαλύτερα ρεκόρ το 2024

Ενώ «νομοί του βορρά γνώρισαν συχνές και πολύ καταστροφικές θύελλες», ταυτόχρονα «κύματα ζέστης μεγάλης κλίμακας επέμεναν σε περιοχή όπου βρίσκονται χιονοδρομικά κέντρα», επισήμανε ο Τζια Σιαλολόνγκ, υποδιευθυντής του εθνικού κέντρου για το κλίμα.

Μεγάλο μέρος του βόρειου ημισφαιρίου, από την Ευρώπη ως την Ασία, βίωσε τις τελευταίες εβδομάδες κύματα ισχυρού καύσωνα. Κλιματολόγοι προεξοφλούν ήδη πως το 2024 θα είναι η χρονιά που θα καταγραφεί νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, η δεύτερη συνεχόμενη, εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Κοπέρνικος θεωρεί πως οι πιθανότητες για αυτό αυξάνονται, καθώς οι τρεις καλοκαιρινοί μήνες έσπασαν ρεκόρ.

Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, κατατάσσεται πρώτη παγκοσμίως —σε απόλυτα μεγέθη— ως προς τις εκπομπές των αερίων που ενοχοποιούνται για την απορρύθμιση του κλίματος της υφηλίου. Το Πεκίνο έχει δεσμευτεί πως θα φθάσει στην κορύφωση των εκπομπών το 2030 και θα επιτύχει κλιματική ουδετερότητα ως το 2060.

Only in

«Στοπ σε 6.000 πατίνια»

Ο δήμος της Μαδρίτης ανακαλεί τις άδειες κυκλοφορίας σε 6.000 πατίνια επειδή οι εταιρείες τους δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στους όρους, όπως τον σωστό έλεγχο στάθμευσης και την απαιτούμενη τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024