Ο Mario Zelaya, από τον Καναδά, χαρακτήρισε το Tesla των 140.000 δολαρίων που αγόρασε ως «σκουπίδι» αφού ανακάλυψε ότι θα έπρεπε να πληρώσει για νέα μπαταρία, αλλιώς οι πόρτες δεν θα άνοιγαν.

Σε ένα βίντεο στο TikTok, το όχημα παρουσιάστηκε να κλειδώνει αυτόματα λόγω του ότι η μπαταρία ήταν άδεια.

Σε ένα διαφορετικό αυτοκίνητο θα μπορούσατε απλώς να ανοίξετε τις πόρτες ή στη χειρότερη περίπτωση να καλέσετε κλειδαρά. Αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό με το Tesla, καθώς οι πόρτες απαιτούσαν ενέργεια από την μπαταρία για να ανοίξουν.

Αυτό έτσουξε

Δυστυχώς για τον Mario η μπαταρία δεν ήταν απλώς άδεια, αλλά δεν λειτουργούσε πλέον σωστά, πράγμα που σημαίνει ότι θα έπρεπε να την αντικαταστήσει. Όταν έμαθε πόσο θα του κόστιζε αυτό, έγινε έξαλλος.

Και αυτό γιατί μια νέα μπαταρία για το Tesla θα κόστιζε περίπου 26.000 δολάρια.

«Η Tesla προσπαθεί να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί»

Ο ίδιος έγραψε στη λεζάντα του βίντεο: «26.000 δολάρια για μια νέα μπαταρία. Κλειδωμένος έξω από το αυτοκίνητο. Πρέπει να γίνουν αποσύρσεις».

Τελικά, ο Mario αποφάσισε ότι απλά θα πουλήσει το αυτοκίνητο, καθώς δεν άξιζε πλέον να το κρατήσει με την τιμή της νέας μπαταρίας.

Κι άλλο πρόβλημα

Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα. Για να το κάνει αυτό χρειαζόταν τα χαρτιά απόδειξης ιδιοκτησίας, και μαντέψτε πού βρίσκονταν αυτά.

Ναι, σωστά, ήταν κλειδωμένα μέσα στο αυτοκίνητο. Έτσι ο Mario κλήθηκε να πληρώσει 30 δολάρια προκειμένου να του αποσταλεί ένα αντίγραφο.

Ο Mario εξήγησε ότι είχε έρθει σε επαφή με έναν άλλο ιδιοκτήτη Tesla που φέρεται να αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα.

«Η Tesla προσπαθεί να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί», είπε. «Δεν δίνουν καμία εξήγηση γιατί πέθανε η μπαταρία τους», πρόσθεσε.

«Δεν θα ξαναγοράσω ποτέ άλλο Tesla», υποστήριξε ο Mario. «Είναι σκληρά αυτοκίνητα, σκληρή κατασκευή, και ακόμα χειρότερα, είναι μια εταιρεία 10 ετών», τόνισε.

Τελικά ο Mario κατάφερε να πουλήσει το αυτοκίνητό του, εξηγώντας σε ένα άλλο TikTok ότι ο αγοραστής σκόπευε να το αποσυναρμολογήσει για να το φορτίσει.

Δείτε το βίντεο:

@supermariozelaya Replying to @Mario Zelaya Here’s an update and some clarifications on my dead 💩 Tesla. Also, someone is buying it tomorrow for $19K and is taking on the responsibility of opening up the car. I got 85 messages on FB Marketplace on it 😅. Guess I’m selling it for cheap? #tesla #car ♬ original sound – Mario Zelaya