Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μόνικα Μπελούτσι και Τιμ Μπάρτον: Όλα όσα γνωρίζουμε για το ερωτικό ειδύλλιο

Μόνικα Μπελούτσι και Τιμ Μπάρτον: Όλα όσα γνωρίζουμε για το ερωτικό ειδύλλιο

Αν και ο Τιμ Μπάρτον και η Μόνικα Μπελούτσι γνωρίστηκαν πολλά χρόνια πριν, έγιναν επίσημα ζευγάρι το 2023.

«Αυτό που μπορώ να πω… είμαι ευτυχισμένη που γνώρισα τον άνθρωπο, πρώτα απ’ όλα», δήλωσε η Μπελούτσι στο Elle France τον Ιούνιο του 2023, αμέσως μετά την είδηση ότι ο Μπάρτον την είχε επιλέξει για την πολυαναμενόμενη συνέχεια της εμβληματικής ταινίας «Σκαθαροζούμης» (Beetlejuice) του 1988.

«Είναι μια από εκείνες τις συναντήσεις που σπάνια συμβαίνουν στη ζωή … Γνωρίζω τον άνθρωπο, τον αγαπώ και τώρα θα συναντήσω τον σκηνοθέτη – μια άλλη περιπέτεια ξεκινάει».

«Είμαι με τον Τιμ. Όχι με τον Τιμ Μπάρτον»

Ο Μπάρτον έγινε διάσημος σκηνοθετώντας ταινίες όπως το «Η μεγάλη περιπέτεια του Πι-Γουή» του 1985, το «Μπάτμαν» του 1989 και το «Ο Ψαλιδοχέρης» του 1990.

O «Σκαθαροζούμης» ήταν μόλις η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του. Η Ιταλίδα σταρ Μπελούτσι έκανε καριέρα ως μοντέλο πριν εμφανιστεί σε ταινίες όπως ο Δράκουλας (1992) και τα σίκουελ του Μάτριξ (2003 και 2021).

«Προσπάθησα να απογυμνώσω τα πάντα και να επιστρέψω στα βασικά, να δουλέψω με καλούς ανθρώπους, ηθοποιούς και μαριονέτες. Ήταν σαν να επέστρεφα στο γιατί μου άρεσε να γυρίζω ταινίες»

Αν και ο Μπάρτον και η Μπελούτσι γνωρίστηκαν πολλά χρόνια πριν, έγιναν επίσημα ζευγάρι το 2023, κάνοντας την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης εκείνης της χρονιάς. Μέχρι να αρχίσουν να δουλεύουν μαζί στο «Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης», το ζευγάρι κρατούσε τη δουλειά του χωριστά από τη σχέση του. «Είμαι με τον Τιμ. Όχι με τον Τιμ Μπάρτον», δήλωσε η Μπελούτσι στο Paris Match τον Ιούνιο του 2024.

2006

Ο Μπάρτον και η Μπελούτσι συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 2006 στη Γαλλία – αλλά ήταν μια σύντομη συνάντηση, όταν και οι δύο είχαν μακροχρόνιες σχέσεις με άλλους ανθρώπους.

Η εμφάνιση ήταν αξιοσημείωτη όχι μόνο λόγω του βραβείου, αλλά και επειδή οι δυο τους δεν κάνουν συχνά δημόσιες εμφανίσεις μαζί. Στο κόκκινο χαλί, ο Μπάρτον ήταν τρυφερός, φιλώντας το μάγουλο της Μπελούτσι

Οι δυο τους επανασυνδέθηκαν τον Οκτώβριο του 2022 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Lumière στη Λυών της Γαλλίας, όπου η Μπελούτσι απένειμε στον Μπάρτον το βραβείο Lumière του φεστιβάλ για το έργο του. «Σε όλη μου τη ζωή, δεν έχω νιώσει ποτέ τόση αγάπη όσο απόψε», δήλωσε ο Μπάρτον στην εκδήλωση, σύμφωνα με τους Times. «Καλώς ήρθατε στην καλύτερη κηδεία που είχα ποτέ».

Λίγο καιρό μετά, το ζευγάρι πυροδότησε φήμες για δεσμό όταν εμφανίστηκαν χέρι-χέρι στη Μαδρίτη. Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός καθώς τον Οκτώβριο του 2023, έκαναν δημόσια κοινή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης στην Ιταλία. Ο Μπάρτον ήταν εκεί για να υποστηρίξει την Μπελούτσι στην πρεμιέρα της ταινίας της «Maria Callas»: Lettere e Memorie». Η κάλυψη της εκδήλωσης στη Ρώμη περιέγραφε τον Μπάρτον ως «τόσο ερωτευμένο και χαρούμενο», σύμφωνα με την Independent.

«Αγαπώ τον Τιμ»

Τον Μάιο του 2023, το The Hollywood Reporter ανακοίνωσε ότι η Μπελούτσι θα έπαιζε στο πολυαναμενόμενο σίκουελ του «Σκαθαροζούμη».Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν κυρίως στο Λονδίνο.

«Αγαπώ τον Τιμ», δήλωσε η Μπελούτσι στο Elle France τον Ιούνιο του 2023. «Και έχω μεγάλο σεβασμό για τον Τιμ Μπάρτον».

«Σε αυτή την τελευταία ταινία, το «Σκαθαροζούμης 2», το απόλαυσα πραγματικά», δήλωσε ο Μπάρτον στην εφημερίδα The Independent το 2023. «Προσπάθησα να απογυμνώσω τα πάντα και να επιστρέψω στα βασικά, να δουλέψω με καλούς ανθρώπους, ηθοποιούς και μαριονέτες. Ήταν σαν να επέστρεφα στο γιατί μου άρεσε να γυρίζω ταινίες».

Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 28 Αυγούστου 2024.

Τον Ιούλιο του 2024, το ζευγάρι παρευρέθηκε στα βραβεία Globo d’Oro στη Ρώμη, όπου η Μπελούτσι τιμήθηκε με το βραβείο για το έργο της ζωής της. Η εμφάνιση ήταν αξιοσημείωτη όχι μόνο λόγω του βραβείου, αλλά και επειδή οι δυο τους δεν κάνουν συχνά δημόσιες εμφανίσεις μαζί. Στο κόκκινο χαλί, ο Μπάρτον ήταν τρυφερός, φιλώντας το μάγουλο της Μπελούτσι.

*Με πληροφορίες από: People | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Ο σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον και η Μόνικα Μπελούτσι φτάνουν για την προβολή της ταινίας « Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης» κατά τη διάρκεια του 81ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, Βενετία, Ιταλία, 28 Αυγούστου 2024. REUTERS | Louisa Gouliamaki

Only in

Η Ίμπιζα εγκαταλείπει τα σκληρά πάρτι αλλά παραμένει μια χρονοκάψουλα αισθησιακού, ηλιόλουστου ηδονισμoύ

Καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες, χίπηδες και φευγάτοι. Αργά αλλά σταθερά μια οφθαλμαπάτη ουράνιου τόξου εξυφαίνεται, από το 1971 έως σήμερα στην Ίμπιζα, μια φευγαλέα ουτοπία υφασμένη από φουσκωτά όνειρα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024