Το πείραμα στο θεματικό πάρκο Puy du Fou στο Les Epesses διεξήχθη το 2018 με έξι «ιδιαίτερα έξυπνα» πουλιά που εκπαιδεύτηκαν να συλλέγουν τα σκουπίδια και να τα ρίχνουν σε ένα δοχείο για μια ανταμοιβή.

«Μακάρι τώρα να μπορούσαμε να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους να μαζεύουν τα σκουπίδια τους», πρόσθεσε ένας άλλος, ενώ ένας τρίτος είπε: «Λατρεύω τα κοράκια είναι τόσο έξυπνα!!! Οι άνθρωποι είναι τόσο τεμπέληδες, η πλειοψηφία των σκουπιδιών ήταν αποτσίγαρα»

Ο επικεφαλής ιδρυτής του πάρκου Christophe Gaborit εκπαίδευσε αρχικά δύο κοράκια χρησιμοποιώντας ένα κουτί με δύο θήκες, η μία με ένα κομμάτι σκουπιδιών και η άλλη που φανέρωνε μια ανταμοιβή, η οποία ήταν φαγητό. Τα κοράκια σύντομα έμαθαν να συνδέουν τα σκουπίδια με την επιβράβευση.

Ένα απόσπασμα που κοινοποιήθηκε από το National Geographic δείχνει τα κοράκια επί τω έργω, να ψάχνουν το έδαφος για σκουπίδια πριν επιστρέψουν σε ένα ξύλινο κουτί. Το μεγαλύτερο μέρος του κουτιού ήταν αποτσίγαρα.

«Να επιτίθενται στους ανθρώπους που πετούν σκουπίδια»

Εκατοντάδες σχολιαστές δεν άργησαν να ασχοληθούν με το βίντεο, με έναν από αυτούς να γράφει: «Μακάρι να μπορούσαν να φέρουν τα σκουπίδια στους ανθρώπους που τα πέταξαν στο έδαφος».

«Μακάρι τώρα να μπορούσαμε να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους να μαζεύουν τα σκουπίδια τους», πρόσθεσε ένας άλλος, ενώ ένας τρίτος είπε: «Λατρεύω τα κοράκια είναι τόσο έξυπνα!!! Οι άνθρωποι είναι τόσο τεμπέληδες, η πλειοψηφία των σκουπιδιών ήταν αποτσίγαρα».

Στο μεταξύ, ένας χρήστης έκανε χιούμορ: «Αντ’ αυτού, διδάξτε τα κοράκια να συρρέουν και να επιτίθενται στους ανθρώπους που πετούν σκουπίδια».

Ο Nicolas de Villiers, εκπρόσωπος του πάρκου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «η ίδια η φύση μπορεί να μας διδάξει να φροντίζουμε το περιβάλλον».

Πρόσθεσε ότι στα κοράκια «αρέσει να επικοινωνούν με τους ανθρώπους και να δημιουργούν μια σχέση μέσω του παιχνιδιού».

*Με πληροφορίες από: Indy 100 | Κεντρική φωτογραφία θέματος:  Pou du Fuy theme park