Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον ΧΥΤΑ Κυθήρων σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Πέντε λεπτά πριν από τις 16:00, η Πυροσβεστική Υπηρεσία των Κυθήρων έλαβε ενημέρωση για πυρκαγιά εντός του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, στην περιοχή του Λαχνού.

Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα, οι οποίοι επιχειρούν προκειμένου να μην επεκταθεί το «πύρινο μέτωπο», ενώ, συνδράμουν και εθελοντές αλλά και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κυθήρων.

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς προβλέπεται για σήμερα Σάββατο 10 Αυγούστου, σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, συμβουλεύει τους πολίτες να μην καίνε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες, να μην ανάβουν υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους όπου υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι, να μην αφήνουν τα σκουπίδια στο δάσος, καθώς υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης, και να σέβονται τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.

Τέλος, καλεί όσους αντιληφθούν μία φωτιά, να τηλεφωνήσουν αμέσως στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και να δώσουν σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο όπου βρίσκονται, την κατεύθυνση της πυρκαγιάς και το είδος της βλάστησης που καίγεται.