Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Panic button: Επεκτείνεται και στους ανηλίκους ανακοίνωσε ο Χρυσοχοΐδης στη ΔΕΘ

Panic button: Επεκτείνεται και στους ανηλίκους ανακοίνωσε ο Χρυσοχοΐδης στη ΔΕΘ

Το νέο panic button συνδυαστικά με τον πενταψήφιο αριθμό 10201 στοχεύει στην προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο

Την επέκταση της εφαρμογής panic button και στους ανηλίκους ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τα εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της ΕΛ.ΑΣ. στην 88η ΔΕΘ.

Το νέο panic button θα χορηγηθεί σε όσους ανήλικους ή γονείς το επιθυμούν

Όπως εξήγησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, δημιουργείται μια ολοκληρωμένη υποδομή της προστασίας της ανηλικότητας σε συνδυασμό με τη χρήση της τηλεφωνικής γραμμής 10201.

Σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «θα εγκαινιάσουμε μια νέα εφαρμογή, ένα νέο panic button, μια εφαρμογή που θα χορηγηθεί σε όσους ανήλικους ή γονείς το επιθυμούν, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή, τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο να μπορούν μέσα από τον πενταψήφιο αριθμό 10201 που έχουμε καθιερώσει, να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη υποδομή της προστασίας της ανηλικότητας, αποφυγής επιθέσεων και σύλληψης και ανηλίκων αλλά και γονέων σε περίπτωση που υπάρχουν αναίτιες επιθέσεις σε παιδιά».

Στη συνέχεια ο υπουργός συμπλήρωσε ότι «βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση σε δύο επίπεδα. Το ένα είναι ότι επιχειρούμε να περάσουμε σε μια νέα εποχή που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας καθώς νέες τεχνολογίες οι οποίες έχουν μπει στη ζωή μας, έχουν μπει στη δραστηριότητα των εγκληματιών και των κακοποιών και ακόμα περισσότερο του οργανωμένου εγκλήματος. Γι’ αυτό και η Αστυνομία χρειάζεται σύγχρονα εργαλεία για να είναι αποτελεσματική».

Το δεύτερο επίπεδο της μετάβασης της Αστυνομίας στη νέα εποχή, πρόσθεσε, είναι η κοινωνική αστυνόμευση, τα θέματα της ενδοοικογενειακής βίας. «Στον τομέα αυτό γίνεται μια πολύ σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά από εκπαιδευμένους αστυνομικούς. Η βία των ανηλίκων η οποία απλώνεται παντού και κάθε μέρα γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Only in

«Συμμαχία Σάρα Βάγκενκνεχτ»: Από υβριδικό κόμμα διαμαρτυρίας, ρυθμιστής στη γερμανική πολιτική σκηνή

Πρεσβεύοντας έναν «αριστερό συντηρητισμό», το κόμμα της Σάρα Βάγκενκνεχτ αποκτά κομβικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις στην Ανατολική Γερμανία, με αξιώσεις και σε ομοσπονδιακό επίπεδο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024