Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Στη φυλακή οι δύο εκ των τεσσάρων δραστών του ξυλοδαρμού Ελληνοκαναδού στο Ηράκλειο

Στη φυλακή οι δύο εκ των τεσσάρων δραστών του ξυλοδαρμού Ελληνοκαναδού στο Ηράκλειο

Και οι δύο ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου (7/9)

Προσωρινά κρατούμενοι, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους, οι δύο Κρητικοί που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του 49χρονου ελληνοκαναδού Μανώλη Κακουλάκη, στις 16-7-2024, έξω από μπαρ στο κέντρο του Ηρακλείου.

Η διαδικασία των απολογιών ήταν πολύωρη, καθώς ξεκίνησε λίγο πριν τις 10.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε περίπου στις 3.00 μετά το μεσημέρι.

Οι εξηγήσεις που έδωσαν οι δύο νεαροί δεν φαίνεται να έπεισαν, ενώ εκτιμάται ότι επιβαρυντικά λειτούργησε και το γεγονός πως δεν εμφανίστηκαν ενώπιον των αρχών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι παραδόθηκαν περίπου ενάμιση μήνα μετά το περιστατικό και ενώ ήδη σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με το Cretalive, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου βρίσκονταν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, άτομα του περιβάλλοντός των δύο κατηγορουμένων,  συγγενικού και φιλικού, αναμένοντας την έκβαση της υπόθεσης, ενώ – κατά την μεταγωγή τους – κάποιοι εκ των παρευρισκομένων επευφημούσαν και τους ενθάρρυναν.

Το χρονικό του ξυλοδαρμού

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Ιουλίου όταν ο 49χρονος Ελληνοκαναδός βρισκόταν μαζί με την 41χρονη σύντροφό του και τα δύο παιδιά του (18 και 21 ετών) σε μπαρ του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των θυμάτων, την ώρα που η οικογένεια των τουριστών είχε πληρώσει και αναχωρούσε από το κατάστημα υπήρξε ένα συμβάν με την παρέα των Κρητικών καθώς ένας από εκείνος κατά λάθος έκαψε τον 49χρονο με το τσιγάρο.

Ο τουρίστας προχώρησε σε παρατήρηση και αυτό φαίνεται να στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει η άγρια επίθεση.

Τα πράγματα πήραν άγριες διαστάσεις με κάποιους από την παρέα των 4 Κρητικών να του πετάνε καρέκλες στο κεφάλι ενώ να δέχεται και πολλαπλά χτυπήματα.

Μάλιστα, επιτέθηκαν τόσο στα παιδιά όσο και στην σύντροφο του 49χρονου οι οποίο φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

Στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν την οικογένεια των τουριστών και την μετέφεραν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Δείτε το βίντεο με την επίθεση:

Only in

Η ξεχασμένη ιστορία της πυρκαγιάς σε εκκλησία του 19ου αιώνα που σκότωσε 2.000 γυναίκες

Το τελευταίο έργο της μυθιστοριογράφου Francisca Solar βασίζεται στην αγνοημένη τραγωδία του 1864. Ο τίτλος των New York Times εκείνη την εποχή έκανε λόγο για «μια σκηνή πυρκαγιάς που είναι αδύνατο να υπερβάλει κανείς... δεν μπορεί καν να περιγραφεί».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024