Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
88η ΔΕΘ: Ρομπότ σκύλος που σώζει ζωές έκλεψε την παράσταση

88η ΔΕΘ: Ρομπότ σκύλος που σώζει ζωές έκλεψε την παράσταση

Έκλεψε την παράσταση το ρομποτικό τετράποδο του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), που συζητήθηκε και παρουσιάστηκε στην 88η ΔΕΘ

Εξελίξεις στην καινοτομία και την έρευνα, που λαμβάνουν χώρα τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκονται στο επίκεντρο εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην 88η ΔΕΘ.

Το ρομπότ σκύλος «Κύων» του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), που συζητήθηκε και παρουσιάστηκε στην 88η ΔΕΘ, έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ατόμων από φυσικές καταστροφές, να κάνει χαρτογράφηση των δασών, να επιθεωρεί μονάδες παραγωγής για μηχανήματα αλλά και εργαζόμενους.

Ο Κύων, ή «Spot» όπως το αποκαλούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι το πρώτο ρομποτικό τετράποδο της Boston Dynamics στην Ελλάδα. Η αμερικανική εταιρεία αναφέρει ότι το Spot είναι εύκολο στη χρήση και διαισθητικό στην εκμάθηση, καθιστώντας το γρήγορο στην ανάπτυξη τόσο για χειροκίνητες λειτουργίες όσο και για αυτόνομες αποστολές.

Το Spot μπορεί να λειτουργήσει χωρίς παρεμβάσεις, διαθέτοντας αυτόνομη φόρτιση, ικανότητα δυναμικού επανασχεδιασμού γύρω από νέα εμπόδια και δυνατότητας αυτοδιόρθωσης της στάσης του στην περίπτωση που ανατραπεί.

Δείτε τον ρομπότ σκύλο στην 88η ΔΕΘ:

Εκδήλωση με θέμα «Καινοτομία και Τοπική Αυτοδιοίκηση» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου (11:00-12:30), ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ οι επισκέπτες θα μπορούν:
  • να πάρουν μέρος στην εκδήλωση «Τα Κοινωνικά σας Δικαιώματα στην ΕΕ: Ελάτε να συζητήσουμε!»,
  • να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ «Fast Fashion: ένα πρόβλημα, χίλιες λύσεις»,
  • να γνωρίσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη στην πράξη,
  • να συμμετέχουν σε εργαστήριο ανακύκλωσης υπολειµµάτων τροφίµων µέσω κοµποστοποίησης µε γεωσκώληκες «Worm up για ανακύκλωση»,
  • να συμμετέχουν σε εργαστήριο παρασκευής φυσικού αντηλιακού και πλοήγησης στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αντηλιακών «Sun Safe sustainability»,
  • να λάβουν μέρος στην εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: παρουσίαση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας».

Only in

Η ξεχασμένη ιστορία της πυρκαγιάς σε εκκλησία του 19ου αιώνα που σκότωσε 2.000 γυναίκες

Το τελευταίο έργο της μυθιστοριογράφου Francisca Solar βασίζεται στην αγνοημένη τραγωδία του 1864. Ο τίτλος των New York Times εκείνη την εποχή έκανε λόγο για «μια σκηνή πυρκαγιάς που είναι αδύνατο να υπερβάλει κανείς... δεν μπορεί καν να περιγραφεί».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024