Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Το Youtube θα περιορίσει την έκθεση εφήβων σε βίντεο σχετικά με το σωματικό βάρος και τα πρότυπα ομορφιάς

Το Youtube θα περιορίσει την έκθεση εφήβων σε βίντεο σχετικά με το σωματικό βάρος και τα πρότυπα ομορφιάς

Η πλατφόρμα θα διασφαλίσει ότι οι αλγόριθμοι δεν θα συνεχίσουν να προωθούν παρόμοιο περιεχόμενο σε νεαρούς θεατές, ακόμη και αν αυτό δεν παραβιάζει τις κατευθυντήριες γραμμές

Το YouTube πρόκειται να σταματήσει να συνιστά σε εφήβους βίντεο που εξιδανικεύουν συγκεκριμένα επίπεδα φυσικής κατάστασης, σωματικά βάρη ή σωματικά χαρακτηριστικά, αφού οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι το περιεχόμενο αυτό μπορεί να είναι επιβλαβές αν προβάλλεται επανειλημμένα.

Η πλατφόρμα θα εξακολουθεί να επιτρέπει στους ανηλίκους 13 – 17 ετών να βλέπουν τα βίντεο, αλλά οι αλγόριθμοί της δεν θα τα προτείνουν.

Το YouTube δήλωσε ότι το εν λόγω περιεχόμενο δεν παραβιάζει τις κατευθυντήριες γραμμές του, αλλά ότι η επαναλαμβανόμενη προβολή του θα μπορούσε να επηρεάσει την ευημερία ορισμένων χρηστών.

Φόβος προώθησης λανθασμένων προτύπων

Ο παγκόσμιος επικεφαλής υγείας του YouTube, Δρ Γκαρθ Γκράχαμ, δήλωσε: «Καθώς ένας έφηβος αναπτύσσει σκέψεις σχετικά με το ποιος είναι και τα δικά του πρότυπα για τον εαυτό του. Η επαναλαμβανόμενη κατανάλωση περιεχομένου με εξιδανικευμένα πρότυπα που αρχίζει να διαμορφώνει ένα μη ρεαλιστικό εσωτερικό πρότυπο θα μπορούσε να οδηγήσει ορισμένους στη διαμόρφωση αρνητικών πεποιθήσεων για τον εαυτό τους».

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες εισάγονται τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο, αφορούν περιεχόμενο που: εξιδανικεύει ορισμένα σωματικά χαρακτηριστικά έναντι άλλων, όπως ρουτίνες ομορφιάς για να κάνετε τη μύτη σας να φαίνεται πιο λεπτή, εξιδανικεύει τη φυσική κατάσταση ή τα σωματικά βάρη, όπως ρουτίνες άσκησης που ενθαρρύνουν την επιδίωξη μιας συγκεκριμένης εμφάνισης ή ενθαρρύνει την κοινωνική επιθετικότητα, όπως ο σωματικός εκφοβισμός.

«Προστατευτικές μπάρες»

Το YouTube δεν θα κάνει πλέον επανειλημμένες συστάσεις αυτών των θεμάτων σε εφήβους που έχουν δηλώσει την ηλικία τους στην πλατφόρμα ως χρήστες. Το πλαίσιο ασφαλείας έχει ήδη εισαχθεί στις ΗΠΑ.

«Μια μεγαλύτερη συχνότητα περιεχομένου που εξιδανικεύει ανθυγιεινά πρότυπα ή συμπεριφορές μπορεί να οδηγήσει σε δυνητικά προβληματικά μηνύματα και αυτά τα μηνύματα μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι έφηβοι βλέπουν τον εαυτό τους», δήλωσε η Allison Briscoe-Smith, κλινικός γιατρός και σύμβουλος του YouTube.

«Οι ‘προστατευτικές μπάρες’ μπορούν να βοηθήσουν τους εφήβους να διατηρήσουν υγιή πρότυπα, καθώς συγκρίνουν φυσικά τον εαυτό τους με τους άλλους και εκτιμούν πώς θέλουν να εμφανίζονται στον κόσμο», συμπλήρωσε η ίδια.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο νεοεισαχθείς νόμος για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο απαιτεί από τις εταιρείες τεχνολογίας να προστατεύουν τα παιδιά από το επιβλαβές περιεχόμενο, καθώς και να εξετάζουν πώς οι αλγόριθμοί τους μπορεί να εκθέσουν τα παιδιά κάτω των 18 ετών σε επιβλαβές υλικό.

Ο νόμος αναφέρεται στην ικανότητα των αλγορίθμων να προκαλούν βλάβη, προωθώντας μεγάλες ποσότητες περιεχομένου σε ένα παιδί σε σύντομο χρονικό διάστημα, και απαιτεί από τις εταιρείες τεχνολογίας να αξιολογούν οποιονδήποτε κίνδυνο που θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι αλγόριθμοι αυτοί για τα παιδιά.

Only in

Το… πολιτικό «καλάθι» ΔΕΘ του Μητσοτάκη – Ο ορίζοντας του 2027 και τα «ειδικά» κοινά

Την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα εντάσσει η κυβέρνηση στο φετινό σύνθημά της στο Βελλίδειο – Εμφαση σε εισοδήματα και καθημερινότητα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024