Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Pump up the volume: 5+1 events που θα σου φτιάξουν τη διάθεση αυτό το Σαββατοκύριακο (7-8/9)

Pump up the volume: 5+1 events που θα σου φτιάξουν τη διάθεση αυτό το Σαββατοκύριακο (7-8/9)

Σου έκατσε βαριά η επιστροφή στην Αθήνα και δεν σε χωράει ο τόπος; Για ρίξε μια ματιά εδώ.

Οι τίτλοι τέλους των καλοκαιρινών διακοπών αρχίζουν να πέφτουν. Οι περισσότεροι επιστρέψαμε στις δουλειές μας και ψάχνουμε διεξόδους διαφυγής. Μια είναι η λύση για μια ομαλή μετάβαση: Ο πολιτισμός. Ευτυχώς οι επιλογές – ειδικά όσο ο καιρός προσφέρεται για εξόδους – είναι πολλές κι εμείς μαζέψαμε τα καλύτερα events για να σας βγάλουμε από τον κόπο να ψάχνετε.

Off The Hook Festival

offthehook

Στιγμιότυπο από το Off the Hook Festival 2023.

Στα μόλις λίγα χρόνια ύπαρξής του, από το 2019 μέχρι και σήμερα, το Off The Hook Festival έχει καθιερωθεί, όχι μόνο ως το μακροβιότερο εν ζώη πολυσυλλεκτικό all-thing-rap festival στην Ελλάδα, αλλά και ως σημείο συνάντησης των απανταχού οπαδών του ήχου σε national level!

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό, ανεπανάληπτες performances, διαδραστικά side activities, χορταστικά merchandise stands και η πιο vibrant φεστιβαλική διάθεση, δίνουν για άλλη μια χρονιά ραντεβού στην γιορτή της μουσικής που αγαπάμε, υποσχόμενα στιγμές και αναμνήσεις που κρατάνε μια ζωή!

Ειδικά την φετινή χρονιά θα μπορεί κανείς να απολαύσει μεταξύ άλλων τους: ΛΕΞ, ΛΟΓΟΣ ΤΙΜΗΣ, ΕΘΙΣΜΟΣ, ΣΑΝΤΑΜ, WANG, ZORO & BUZZ, ΘΥΤΗΣ x SADOMAS, κ.α όσον αφορά την ελληνική μουσική σκηνή. Βέβαια, θα έχουμε την τύχη να δούμε ζωντανά και καλλιτέχνες παγκόσμιου βεληνεκούς όπως: AITCH (UK), BENY JR (ES), DELINQUENT HABITS (US), IAM (FR), SMIFF N WESSUN (US), SANTA SALUT (ES).

* Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια μπείτε εδώ

Primer Music Festival

Στιγμιότυπο από το Primer Music Festival 2023.

Για τους λάτρεις της διεθνούς dance σκηνής, επιστρέφει για 5η χρονιά Primer Music Festival, το απόλυτο φεστιβάλ χορευτικής μουσικής στην Ελλάδα.

Εκτός του κλασικού open-air, main stage στην Πλατεία Νερού, φέτος προστίθεται ένα ακόμη venue, το Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου Tae Kwon Do (Faliro Sports Pavilion), για να στεγάσει το Afterhours Stage (Σάββατο 7/9), ξεπερνώντας τις 20 ώρες μουσικής συνολικά.

Περίπου 20 είναι και οι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στα decks του Primer στην Αθήνα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν ονόματα όπως: Röyksopp, Miss Monique, Martin Garrix, Juicy M, Agents of Time, Kolsch κ.α.

* Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια μπείτε εδώ

Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης

beetlejuice

Στιγμιότυπο από την προώθηση της ταινίας «Σκαθαροζούμης».

Μην το πεις! Σκαθαροζούμης, σκαραθοζούμης, σκαθαροζούμης! Η ταινία που έκανε τη φήμη του  Τιμ Μπάρτον να εκτοξευθεί επιστρέφει δυναμικά. Κίνηση παρατηρείται στην έπαυλη των Ντιζ και η νοσταλγία μας βαράει κόκκινο. Μια καλή επιλογή για τους για πάντα και από πάντα θαυμαστές του σκηνοθέτη και μια εξίσου καλή για όσους από αυτούς έχουν γίνει γονείς. Όσοι το επιλέξουν θα έχουν την τύχη να δουν ξανά τόσο τον Μάικλ Κίτον ως τον πανούργο «βιο-εξορκιστή» Σκαθαροζούμη, όσο και την Κάθριν Ο’Χάρα με τη Γουινόνα Ράιντερ, ως την μητριά και κόρη, αντίστοιχα. Στην ασυνήθιστη φαμίλια τους προστίθεται ο χαρακτήρας της Άστριντ που υποδύεται η Τζένα Ορτέγκα. Όλοι τους, ύστερα από μια απώλεια, επανενώνονται στο στοιχειωμένο σπίτι όπου ξεκίνησαν όλα. Εκεί, σαφώς, τους περιμένει μια νέα οδύσσεια μοιρασμένη στους κόσμους των νεκρών και των θνητών, όταν η έφηβη Άστριντ πάρει μια πολύ επικίνδυνη απόφαση.

* Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια μπείτε εδώ

Ηρακλής Μαινόμενος

ηρακλής

Στιγμιότυπο από την προώθηση της παράστασης «Ηρακλής Μαινόμενος».

Η εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη, «Ηρακλής Μαινόμενος», θα περιοδεύσει στα ανοιχτά θέατρα όλης της χώρας και αυτές τις ημέρες έχει πρεμιέρα στη Μητρόπολη. Το πιο σκοτεινό και ανθρώπινο έργο του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά μαζί με ένα εξαιρετικό θίασο συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία του.

Ο Ευριπίδης στο σπάνια παιζόμενο έργο του «Ηρακλής Μαινόμενος», βάζει στο επίκεντρο τον Ηρακλή. Το μυθικό αυτό πρόσωπο, θα κατρακυλήσει στην πιο επώδυνη συντριβή και από ημίθεος θα γίνει μίασμα, μέσα από ένα ανελέητο παιχνίδι των Θεών.

Μια τιμωρία για έναν ήρωα (;), ημίθεο (;) ή απλώς έναν άνθρωπο που ξεπέρασε τον κανόνα, βγαίνοντας έξω από το ανθρώπινο και διαταράσσοντας τη δομή και τα προκαθορισμένα όρια;

Μέσα από αυτή την παραβολή, με τις έντονες πολιτικές προεκτάσεις, ο Ευριπίδης φωτίζει το ανεπαρκές και «λίγο» της ανθρώπινης ύπαρξης μπροστά σε μια ανώτερη δύναμη – είτε αυτό λέγεται καθεστωτική Τυραννία, είτε Θεός – που καταρρίπτει την ανθρώπινη βούληση και την εξαφανίζει στην ανυπαρξία. Μια σφοδρή κριτική του Ευριπίδη για την απουσία Δημοκρατίας και την εγκατάλειψη των Θεών, γίνεται, παραστασιακά, μια κραυγή απόγνωσης του ανθρώπου μπροστά στην συνειδητοποίηση της αδυναμίας του.

* Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια μπείτε εδώ.

«Αίας» του Σοφοκλή

Μαζί με το καλοκαίρι που φτάνει στο τέλος του, έτσι και η καλοκαιρινή περιοδεία του Αίαντα των Νανούρη, Σαράντη, Χαντζαρά- που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς.

Στην παράσταση βλέπουμε τον Αίαντα, τον μεγαλύτερο πολεμιστή στο στρατόπεδο των Ελλήνων, σε περιπέτειες διεκδίκησης των όπλων του Αχιλλέα, αφού μετά το θάνατο τουτελευταίου τα δικαιούται. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, ο πρωταγωνιστής αποφασίζει να εκδικηθεί. Η μοίρα τα φέρνει έτσι που ο Αίας γίνεται έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Μετά από μια σειρά γεγονότων κι αφού έχει καταλήξει πλήρως ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί.

* Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια μπείτε εδώ

Bonus:  Full Circle presents – Uranus w/ Satori (Live) at the Benaki Museum

full circle

Στιγμή από το Full Circle του 2023.

Aν πάλι ανήκεις στο πιο εναλάκτικό κοινό της Αθήνας, το Full Circle επιστρέφει στο αίθριο του μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς 138, 2 χρόνια μετά το event με τους Whomadewho (live),  και έχει τη λύση για εσένα. Αυτή τη φορα παρουσιάζει το URANUS, με special guest τον Satori (live).

Στην ελληνική μυθολογία, ο Ουρανός (URANUS) και η Γαία (GAIA) αντιπροσωπεύουν ένα πρωταρχικό ζευγάρι που γέννησε τους Τιτάνες, δημιουργώντας έναν κύκλο ζωής και κοσμικής τάξης. Αυτή η κυκλική σχέση αντικατοπτρίζει την ιδέα του Full Circle, συμβολίζοντας την πληρότητα και τη διαχρονική φύση της ολότητας και της συνέχειας. Ο Ουρανός, ως μυθολογική φιγούρα και ως ουράνιο σώμα, αντιπροσωπεύει τόσο την προέλευση του σύμπαντος όσο και τους συνεχόμενους κύκλους μέσα σε αυτό.

Ο μύστη της ηλεκτονικής μουσικής που επικαλείται τη φύσική τάξη στα κομμάτια του θα δώσει μια περφορμανς μπροστά στα μάτια μας ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συμπραξη του  Stefano Skoul θα αλληλεπιδράσει live με πολλούς μουσικούς.

* Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια μπείτε εδώ

Only in

Χωρίς μεγάλες προσδοκίες οι αγρότες για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Για το τι πραγματικά θα ανέμεναν να εξαγγελθεί από το βήμα στην 88η ΔΕΘ μιλούν στον ΟΤ εκπρόσωποι των συνεταιριστών και των αγροτών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024