Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Road trip στη Λακωνία: Όλα αυτά που αξίζει να δείτε

Road trip στη Λακωνία: Όλα αυτά που αξίζει να δείτε

Ένα ταξίδι για να εξερευνήσετε τη Λακωνία μπορεί να διαρκέσει από ένα Σαββατοκύριακο, έως και περισσότερες μέρες.

Τα road trips στην Ελλάδα, μας γεμίζουν όμορφες εικόνες. Το Καλοκαίρι η τάση για εξερεύνηση μεγαλώνει. Εκτός από τις αποδράσεις στα κοντινά νησιά, τα road trips είναι δημοφιλή γιατί αποτελούν μια εύκολη και πιο οικονομική λύση. Η Λακωνία αποτελεί προορισμό για όλες τις εποχές, αλλά στις αρχές του φθινοπώρου θα συναντήσετε πολύ λιγότερο κόσμο και θα κάνετε τις βόλτες σας με άνεση.

Τι να δειτε σε ένα road trip στη Λακωνία:

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, Σπάρτη.

Σπάρτη

Στο ταξίδι σας, αξίζει να κάνετε μια στάση στην πρωτεύουσα του νομού Λακωνίας. Στη Σπάρτη, βρίσκεται το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού. Εκεί έχετε τη δυνατότητα να μάθετε πάρα πολλά για τον πολιτισμό, την ιστορία και την τεχνολογία της ελιάς και της ελαιοπαραγωγής, από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα. Επιπλέον, υπάρχει και ενότητα για τη σαπωνοποιία, οικιακή και βιομηχανική.

Ο Μυστράς.

Μυστράς

Πολύ κοντά στη νέα πόλη, θα βρείτε το Μυστρά, τη βυζαντινή καστροπολιτεία, χτισμένη κοντά στην αρχαία Σπάρτη. Αξίζει μια επίσκεψη στο σπουδαίο οχυρό, που βρίσκεται σε ένα ύψωμα πάνω από την κοιλάδα του Ευρώτα. Η επίσκεψη θα σας αποζημιώσει, καθώς τα μονοπάτια που βρίσκονται γύρω από το κάστρο, έχουν θέα που κόβει την ανάσα. Εκεί θα βρείτε και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυστρά.

Στο κάστρο στη Μονεμβασιά.

Μονεμβασιά

Ένα από τα πιο ξεχωριστά μέρη του νομού και όχι μόνο, είναι το κάστρο της Μονεμβασιάς. Στην ουσία, πρόκειται για έναν ολόκληρο μεσαιωνικό οικισμό, που συνδέεται μόνο μια λωρίδα γης. Περιηγηθείτε στα σοκάκια και χαθείτε ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια. Εκεί, θα συναντήσετε και το το σπίτι του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, ο οποίος μάλιστα έγραψε για τον τόπο του: «Κυρά Μονοβασιά μου, πέτρινο καράβι μου. Χιλιάδες οι φλόκοι σου και τα πανιά σου. Κι όλο ασάλευτη μένεις να με αρμενίζεις μες στην οικουμένη».

Η Αερόπολη.

Αρεόπολη Λακωνίας

Από την άλλη μεριά της Λακωνίας, θα συναντήσετε τη Μάνη. Η Αρεόπολη, βρίσκεται στη Λακωνική Μάνη, κοντά στα σύνορα της Μεσσηνιακής και αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά μέρη της. Το καλοκαίρι σφύζει από ζωή και διαθέτει πολλές επιλογές για φαγητό και ποτό, οπότε αξίζει να μείνετε και εκεί κοντά. Καθίστε στον πετρόχτιστο πεζόδρομο και απολαύστε τον κόσμο που περνά. Πολύ κοντά βρίσκεται το Οίτυλο και το Λιμένι, ένα από τα πιο γραφικά λιμανάκια που θα συναντήσετε και μπορείτε να κολυμπήσετε. Μην παραλείψετε μια στάση για ψάρια δίπλα στο κύμα, στον Κουρμά, ή στον Τάκη.

Τα σπήλαια Διρού.

Σπήλαια Διρού

Μια διαφορετική στάση στο roadtrip σας, θα είναι τα Σπήλαια Διρού. Βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την Αρεόπολη και το Λιμένι και αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Εκεί θα ξεναγηθείτε σε βαρκούλες μέσα στο σπήλαιο και θα θαυμάσετε σταλαγμίτες και σταλακτίτες εκατοντάδων χιλιάδων ετών. Το φθινόπωρο, μάλιστα, θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε πιο εύκολα εισιτήριο, καθώς έχει πολύ λιγότερο κόσμο. Ωστόσο, για να είστε και σίγουροι, μπορείτε να κλείσετε και εισιτήρια online.

Το ακρωτήριο Ταίναρο.

Ακρωτήριο Ταίναρο

Αν θέλετε να φτάσετε στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας και της βαλκανικής χερσονήσου, οδηγήστε προς το ακρωτήριο Ταίναρο (ή Κάβο Ματαπάς). Το αυτοκίνητο φτάνει μέχρι ένα σημείο όπου παρκάρετε και στη συνέχεια περπατάτε περίπου 40 λεπτά στο μονοπάτι που ξεκινά από το εκκλησάκι των Αγίων Ασωμάτων και καταλήγει στο Φάρο.

* Πηγή: Διακοπές

Only in

Χωρίς μεγάλες προσδοκίες οι αγρότες για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Για το τι πραγματικά θα ανέμεναν να εξαγγελθεί από το βήμα στην 88η ΔΕΘ μιλούν στον ΟΤ εκπρόσωποι των συνεταιριστών και των αγροτών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024