Η Τζόαν Κόλινς είναι ένα ανυπέρβλητο είδωλο: Στα 91 της χρόνια– τα γιόρτασε στις 23 του περασμένου Μαΐου- εξακολουθεί να ζει μια ζωή συναρπαστική όσο πάντα: Fashion και Style Icon, ευλογημένη με αιώνια μέση ηλικία, δεν μοιάζει να έχει αλλάξει πολύ από τις ημέρες που ενθουσίαζε το κοινό ως Αλέξις Κάρρινγκτον-Κόλμπι- Ντέξτερ ιέρεια της κακίας και της φαρμακερής ατάκας στην τηλεοπτική «Δυναστεία» των 80s.

Απολαμβάνει τις διακοπές της στο Saint Tropez με τον κατά τρεις δεκαετίες νεότερο σύζυγό της Πέρσι Γκίμπσον, τον πέμπτο στη σειρά, παρουσιάζει αραιά και που ένα απολαυστικό One woman show όπου αφηγείται την ζωή της στο κοινό, εξακολουθεί να εμφανίζεται σε σήριαλ και ταινίες κάθε είδους- κυρίως δεύτερης διαλογής, αλλά αυτό έκανε πάντα-, ταξιδεύει στους πιο chic προορισμούς, περιτριγυρισμένη από high class όμορφους φίλους και φίλες, γράφει και χαίρεται τα τέσσερα παιδιά και τα δύο εγγόνια της.

Σε πάρτι με τον πέμπτο κατά σειρά συζυγό της, τον 59χρονο Percy Gibson με τον οποίο παντρεύτηκαν το 2002.

Την ίδια στιγμή οι περισσότεροι σταρ της ηλικίας της, αν όχι όλοι, έχουν είτε αποσυρθεί μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα του κοινού, είτε αποδημήσει εις τόπον χλοερόν. Η Τζόαν Κόλινς όμως δεν το βάζει κάτω. Δεν το έβαλε ποτέ, τουλάχιστον καμία από τις δεκάδες φορές μέσα στα χρόνια που της είπαν ότι η καριέρα της είχε τελειώσει, για να τους διαψεύσει στο τέλος πανηγυρικά.

Σε λίγες μέρες η αειθαλής σταρ θα είναι στο εξώφυλλο του Harper’s Bazaar το οποίο την χαρακτηρίζει «Διεθνή θησαυρό» και Icon. Το τεύχος δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα αλλά η Τζόαν Κόλινς αποφάσισε να μας δώσει μια πρώτη γεύση μέσα από τα social media της.

Όταν κάποτε ρώτησαν την Κόλινς για το μυστικό της μακροβιότητας τόσο της ίδιας όσο και της καριέρας της, που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1940 είχε απαντήσει: «Just don’t die darling» («απλά να μην πεθάνεις»)…

* Πηγή: Grace