Εάν σκέφτεστε να κόψετε πολύ κοντά τα μαλλιά σας ή έχετε ήδη αγορέ μαλλιά και θέλετε να τα φρεσκάρετε για να ανανεωθείτε ενόψει φθινοπώρου, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τη νέα τάση του “garçon cut”. Είναι το κούρεμα που εντοπίσαμε σε πολλές influencers στις AW24 επιδείξεις μόδας και αυτό που θα βλέπετε παντού τους επόμενους μήνες, από catwalks μέχρι street style looks.

Τι είναι το “garçon cut”;

Στα γαλλικά, “garçon” σημαίνει αγόρι, οπότε ήδη καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για ένα κούρεμα που αποτελεί ωδή στα κοντοκουρεμένα, αγορέ μαλλιά. Το “garçon cut” έγινε δημοφιλές μεταξύ των Γάλλων αστέρων του κινηματογράφου, όπως η Audrey Tautou και ο Jean Seberg, και τώρα το συναντάμε ανάμεσα στα πιο hot haircuts της νέας σεζόν. Πιο κοντό από ένα bob κούρεμα αλλά πιο μακρύ από το κλασικό pixie haircut, τα μαλλιά στο “garçon cut” είναι λίγο πιο μακριά στην κορυφή του κεφαλιού, για να δημιουργείται περισσότερος όγκος σε εκείνο το σημείο. Επίσης, το φιλάρισμα είναι πιο έντονο στις τούφες που υπάρχουν γύρω από τα αυτιά. Το “garçon cut” είναι ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών, αλλά δείχνει τέλειο πάνω σε πυκνά, σγουρά και κυματιστά μαλλιά.

Σε ποιες ταιριάζει

Το “garçon cut” ταιριάζει σε όλα τα σχήματα προσώπου (είναι ιδανικό σε οβάλ και σε σχήμα καρδιάς πρόσωπα) και τους τύπους μαλλιών. Σύμφωνα με τους hairstylists, αν τα μαλλιά σας είναι πολύ ίσια και με λεπτή τρίχα, το κούρεμα θα πρέπει να γίνει καλύτερα με ψαλίδι. Εάν, από την άλλη, έχετε πολλά και πυκνά μαλλιά, καλό είναι να χρησιμοποιηθεί ξυράφι για να γίνει μια αραίωση, κι έτσι το κούρεμα να «καθίσει» καλύτερα πάνω σας.

Σε αυτό το στιλ κουρέματος, οι λεπτομέρειες είναι το παν, όπως οι φαβορίτες και οι αφέλειες. Οι φαβορίτες, από τη μια, πρέπει να είναι πιο ευδιάκριτες και όχι ξυρισμένες όπως σε ένα pixie haircut, και από την άλλη οι αφέλειες πρέπει να έρχονται ελαφρώς πιο πάνω από τα φρύδια. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πιο αγορίστικο haircut, μπορεί να είναι εξαιρετικά σέξι, θηλυκό και κομψό, καθώς αποκαλύπτει τον αυχένα ενώ το πρόσωπο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αναδεικνύονται καλύτερα.

*Πηγή: Vita