Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΔΕΘ: Διαδηλώνουν γιατί «ο λογαριασμός δε βγαίνει, ο μισθός δε φτάνει»

ΔΕΘ: Διαδηλώνουν γιατί «ο λογαριασμός δε βγαίνει, ο μισθός δε φτάνει»

Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και συμβάσεις εργασίας για όλους ζητούν τα σωματεία που διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη, ενώ ξεκινάει η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις

Ενώ συνεχίζεται  η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συνδικάτων και πολιτικών οργανώσεων για τις κυβερνητικές πολιτικές.  Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι μαζική, παρά τη δυνατή βροχή.

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ νωρίτερα στην πλατεία ΧΑΝΘ ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.  Πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτκής αριστεράς και αντιεξουσιαστές καλούσαν σε τρίτη συγκέντρωση στην Καμάρα.  Την ίδια στιγμή υπό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται το Συνεδριακό Κέντρο με τις κλούβες των Ματ να έχουν περιφράξει το κτίριο Βελλίδειο.

Λόγω της κινητοποίησης, έκλεισε η Εγνατία οδός, και άλλες κεντρικές αρτηρίες

Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις

Τα πανό των διαδηλωτών ζητούν «Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις» και «Συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού». Έντονη ήταν η παρουσία αλληλέγγυων στην Παλαιστίνη, που διαδήλωσαν με παλαιστινιακές σημαίες. Με συνθήματα κατά της κυβέρνησης κατέβηκαν στο δρόμο και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, διεκδικώντας την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στον Λευκό Πύργο

«Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα», ήταν το μήνυμα των συνταξιούχων που έδωσαν ηχηρό «παρών». Με κεντρικό αίτημα «να δοθούν λύσεις από την κυβέρνηση στα προβλήματα του συνταξιουχικού κόσμου», συνταξιούχοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Λευκού Πύργου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των αιτημάτων των συνταξιούχων είναι οι αυξήσεις στις συντάξεις, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, άμεση καταβολή αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους αλλά και άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και με εξοπλισμό.

Παρών από πολιτικούς αρχηγούς

Παρών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων:  «Παλεύουμε, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποκτήσουν οι αγώνες μεγαλύτερο δυναμισμό, πραγματικά αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό, για τη νέα κοινωνία που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, για τη νέα εξουσία, την εργατική».  Επιφύλαξε διμέτωπη επίθεση στη ΝΔ και στα λεγόμενα «κόμματα του συστήματος, που λένε παχιά και μεγάλα λόγια, την ώρα που έχουν ίδια στρατηγική γραμμή με τη ΝΔ».

Η γραμματέας της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου διαδήλωσε πίσω από το πανό του Εργατικού Κέντρου Σερρών, όπου έγραφε «Ο μισθός δεν φτάνει – Ο λογαριασμός δεν βγαίνει».

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

 Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη, με 3.000 αστυνομικούς με κάμερες στις στολές τους να βρίσκονται επί ποδός.  Η ΔΕΘ είναι «οχυρωμένη» με κιγκλιδώματα και αστυνομικές κλούβες, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν πορεία των διαδηλωτών προς το Βελλίδειο. Επίσης έχουν επιστρατευθεί drones και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, καθώς και η υδροφόρα Αίαντας.

Only in

Αποκαλυπτικά πλάνα με βασανιστήρια Παλαιστινίων σε φυλακές του Ισραήλ - Ζητείται έρευνα από τον ΟΗΕ

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ κατηγορείται για βασανισμούς Παλαιστινίων - Τα νέα φρικιαστικά ντοκουμέντα παρουσίασε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024