Να μπει ένα οριστικό τέλος στη συζήτηση για τον αποκλεισμό του από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ζητεί ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος και δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «προεκλογικής περιόδου, κάποιοι -σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας- θυμήθηκαν ξαφνικά να επικαλεστούν ένα άρθρο του καταστατικού, ζητώντας εμμέσως να αποκλειστεί η υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα». Αυτό γίνεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «γιατί βλέπουν το ρεύμα υποστήριξης που δημιουργείται στην κοινωνία».

«Όλα καθαρά και μπροστά, όπως αξίζει στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ»

Κατά το επιτελείο του Χάρη Δούκα, «δεν πρόσεξαν όμως ότι η αυθαίρετη ερμηνεία που δίνουν στο άρθρο 36 του καταστατικού περί ασυμβίβαστων, οδηγεί σε αποκλεισμό τόσο του νυν προέδρου, όσο και των υποψηφίων που είναι βουλευτές».

Ακόμη, ζητείται από τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από την ΕΔΕΚΑΠ να δώσει ένα οριστικό τέλος σε αυτή την «άγονη», όπως τη χαρακτηρίζει, συζήτηση. «Την ημέρα αυτή, που είναι η ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων, να αξιολογήσει τις υπογραφές μελών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ή μελών της Κεντρικής Επιτροπής, που στηρίζουν τις υποψηφιότητες και να ανακηρύξει τους υποψήφιους προέδρους», υπογραμμίζεται σχετικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Χάρη Δούκα:

«Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στις 30 Ιουνίου.

Τώρα 70 ημέρες μετά, στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, κάποιοι -σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας- θυμήθηκαν ξαφνικά να επικαλεστούν ένα άρθρο του καταστατικού, ζητώντας εμμέσως να αποκλειστεί η υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα. Προφανώς γιατί βλέπουν το ρεύμα υποστήριξης που δημιουργείται στην κοινωνία. Δεν πρόσεξαν όμως ότι η αυθαίρετη ερμηνεία που δίνουν στο άρθρο 36 του καταστατικού περί ασυμβίβαστων, οδηγεί σε αποκλεισμό τόσο του νυν προέδρου, όσο και των υποψηφίων που είναι βουλευτές. Αυτοί που την επικαλούνται πρέπει να το πουν δημόσια και όχι να κρύβονται πίσω από διαρροές, ψιθύρους και υπόνοιες. Όλα καθαρά και μπροστά, όπως αξίζει στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ.

Η ΕΔΕΚΑΠ στη νέα συνεδρίαση της, τη Δευτέρα, οφείλει να δώσει ένα οριστικό τέλος σε αυτή την άγονη συζήτηση. Την ημέρα αυτή, που είναι η ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων, να αξιολογήσει τις υπογραφές μελών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ή μελών της Κεντρικής Επιτροπής, που στηρίζουν τις υποψηφιότητες και να ανακηρύξει τους υποψήφιους προέδρους. Δεν χρειάζεται καμία τροποποίηση του Καταστατικού, αλλά πολιτική βούληση ώστε να μην κυριαρχήσουν σκοπιμότητες που διχάζουν.

Ο κόσμος της παράταξης -και μόνο αυτός- θα αποφασίσει για την εκλογή του νέου προέδρου. Κάθε μεθόδευση που εξυπηρετεί προσωπικούς στόχους, που υπονομεύει τις μεγάλες προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί και παίζει το παιχνίδι των πολιτικών μας αντιπάλων, θα τον βρει αντίθετο».