Στις εγκαταστάσεις της 88η Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έφτασε λίγο πριν τις 11 το πρωί του Σαββάτου (7/9) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνοδεία του οι: Κωστής Χατζηδάκης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Νίκος Ταχιάος, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, όπως και άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ και λίγο μετά τις 11.30 άρχισε να επισκέπτεται περίπτερα.

 Δείτε βίντεο με την άφιξη του πρωθυπουργού:

Συγχαρητήρια από τον γερμανό υπουργό Οικονομίας

O Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε νωρίτερα με τον Robert Habeck, Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής της Γερμανίας που είναι η τιμώμενη χώρα στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο Robert Habeck

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην οικονομία, την ενέργεια και το Μεταναστευτικό.

Ο κ. Habeck συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είχε τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ε.Ε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και επανέλαβε ότι στόχος του είναι η πεταιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης για τα εγκαίνια αυτής.

Στον αγιασμό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη σημείωσε: «Σας ευχαριστούμε που μαζί με τους συνεργάτες σας εργάζεστε για το καλό του τόπου μας».

Αμέσως μετά τον αγιασμό ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ- Ηelexpo Τάσο Τζήκα και τα μέλη της διοίκησης της εταιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο.