Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Διαμαρτυρία εργαζομένων «Αυγής» και «Κόκκινου» έξω από την ΚΕ – Πραγματοποιούν στάση εργασίας

ΣΥΡΙΖΑ: Διαμαρτυρία εργαζομένων «Αυγής» και «Κόκκινου» έξω από την ΚΕ – Πραγματοποιούν στάση εργασίας

Οι εργαζόμενοι της «Αυγής» και του «Κόκκινου» έχουν προχωρήσει σε στάση εργασίας τις ώρες που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο που θα διεξαχθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιούν εργαζόμενοι της «Αυγής» και του «Κόκκινου».

Οι εργαζόμενοι παράλληλα έχουν προχωρήσει σε στάση εργασίας τις ώρες που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας πως παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες (Ιούλιος – Αύγουστος), ενώ δεν έχει εξοφληθεί ούτε το επίδομα αδείας, καθώς έχει δοθεί ένα έναντι.

Τι λένε οι εργαζόμενοι

«Την ίδια στιγμή, παρά τα παχιά λόγια, κανένα σχέδιο «βιωσιμότητας», «εξυγίανσης», «ανασυγκρότησης» δεν έχει παρουσιαστεί, όπως και καμία ενημέρωση δεν υπάρχει σχετικά με τη γραπτή δέσμευση της Πολιτικής Γραμματείας της 22.08 για την εξεύρεση πόρων που θα υπηρετεί το υποτιθέμενο σχέδιο. Αποτέλεσμα είναι, οι εργαζόμενοι/ες να διαβιούμε σε καθεστώς εξαθλίωσης και ανασφάλειας το οποίο επιτείνεται από τις μεθοδευμένες διαρροές προς τους εργαζόμενους για δόλια πτώχευση της εταιρείας. Εμφανής στόχος είναι φυσικά ο ωμός εκβιασμός μας προκειμένου να τα βροντήξουμε και να φύγουμε απεμπολώντας βασικά δικαιώματά μας, ακόμη και εκείνα που συναρτώνται με στοιχειώδεις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, όπως το νόμιμο ποσό της αποζημίωσης», σημειώνουν μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα προσθέτουν ότι «απαντάμε με μια φωνή πως το σχέδιο εξώθησης των εργαζομένων προς την έξοδο με αυτόν τον αισχρό τρόπο δεν θα περάσει, και προειδοποιούμε πως δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε ούτε μισό δικαίωμά μας. Και δεν θα χαρίσουμε ούτε ένα ευρώ σε όσους μας τσαλαπατούν τη ζωή».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του in:

Συγκέντρωση εργαζομένων της «Αυγής» και του «Κόκκινου»

Only in

Το… πολιτικό «καλάθι» ΔΕΘ του Μητσοτάκη – Ο ορίζοντας του 2027 και τα «ειδικά» κοινά

Την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα εντάσσει η κυβέρνηση στο φετινό σύνθημά της στο Βελλίδειο – Εμφαση σε εισοδήματα και καθημερινότητα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024