Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
live
Live: Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ: «Καταθέστε μου πρόταση μομφής» , καρφιά και αναφορές στον Τσίπρα από Κασσελάκη

Live: Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ: «Καταθέστε μου πρόταση μομφής» , καρφιά και αναφορές στον Τσίπρα από Κασσελάκη

Το in καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατά τη διάρκεια της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής που διεξάγεται σε ξενοδοχείο στην Αθήνα

Σε εξέλιξη είναι η πρώτη μέρα της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Το in καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί το κείμενο των εκατό μελών της Κεντρικής Επιτροπής, από την ομάδα των «87», όπου ζήτησαν από τον Στέφανο Κασσελάκη να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε εσωκομματικές εκλογές. Σε διαφορετική περίπτωση προανήγγειλαν ότι θα προσφύγουν σε πρόταση μομφής.

Τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής ανοίγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης με εισήγηση που πραγματοποιεί.

Δείτε live τις εξελίξεις:

Δείτε όλη την ομιλία Κασσελάκη στην ΚΕ

Κασσελάκης: Κάποιοι μετρούσαν τα κουκιά – Καταθέστε πρόταση μομφής

Ο κ. Κασσελάκης στη συνέχεια ανέβασε τους τόνους λέγοντας ότι κάποιοι μετρούσαν κουκιά για να δουν αν τους βγαίνει η πρόταση μομφής.

«Θα ήμουν ευτυχής  και λυτρωμένος αν πήγαινα αύριο σε εκλογές γιατί δεν έχω άλλο από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Έμαθα νωρίς αυτό που κάποιοι δεν έμαθαν τόσα χρόνια στην πολιτική. Να διαβάζω ότι θέλει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε ακόμη. «Δεν θέλω να ταλαιπωρήσω έναν ταλαιπωρημένο κόσμο, είναι ένας κόσμος που τον Φεβρουάριο είχε ακόμη αντοχές. Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου. Και θέλω να δω να το κάνετε όχι κρυφά αλλά κοιτώντας τους συντρόφους σας στα μάτια».

Για αλλαγή ονόματος

Για το θέμα της αλλαγής ονόματος, ανέφερε πως πρότεινα ένα όνομα. «Δεν άρεσε, να τεθεί το όνομα και το λογότυπο σε διαβούλευση στο Συνέδριο και να παρθεί μία απόφαση».

Επίθεση σε Πολάκη

Ο κ. Κασσελάκης προχώρησε σε επίθεση προς το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη τον χαρακτήρισε αρχικά ως κρίκο στο κόμμα. Επέδειξε μία μη ορθή συμπεριφορά και όπως είπε παρασύρθηκε από μη ένα θεατρικό παιχνίδι και όταν αυτό αποδείχθηκε η δική μου ηθική επέβαλε τη διόρθωση του λάθους.

Αμέσως μετά τόνισε. «Αγαπητέ Παύλο ανεβάζεις φωτογραφίες με τα ψαρέματα και την οικογένειά σου και καλά κάνεις. Πού αρχίζει και που τελειώνει το lifestyle. Μήπως είναι αυτό αποδεκτό lifestyle επειδή είναι της αντρικής σχολής;  Εγώ φίλε Παύλο, δεν ντρέπομαι να κυκλοφορήσω και πάνω από 300 και κάτω από 300 μέτρα.» τόνισε με νόημα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ή αλλάζει ή βουλιάζει» λέει ο Κασσελάκης

«Η ενότητα απαιτεί ενότητα στην ψυχή. Ενότητα στην καθαρότητα των προθέσεων. Ενότητα στην συντροφικότητα. Αυτή είναι η μόνη μου επιδίωξη. Μία νέα ενότητα. Να μπει τέλος στα οικόπεδα και τα οικοπεδάκια. Όποτε πάω να φύγω μπροστά, να σκεφτώ μία ριζική αλλαγή, βρίσκομαι εγκλωβισμένος σε ένα σύστημα ακριβώς για να μην μπορεί να αλλάξει τίποτα. Γιατί όλα ήταν αποτελέσματα ισορροπιών» σημείωσε.

Αμέσως μετά τόνισε «ο ΣΥΡΙΖΑ ή αλλάζει ή βουλιάζει».

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως εισηγούμαι  την αναβάθμιση της ΚΕ με 201 μέλη. Θα συνεδριάζει όπως είπε 4 φορές το χρόνο, θα επεξεργάζεται τις προτάσεις των περιφερειακών επιτροπών.

Αμέσως μετά ο κ. Κασσελάκης τόνισε για την εκλογή προέδρου. Πρέπει – όπως είπε – να γίνεται με καθολική ψηφοφορία από τη βάση του κόμματος, δηλαδή τα μέλη και τους φίλους . Ο πρόεδρος, σημείωσε ο κ. Κασσελάκης,  θα προτείνει στην ΚΕ τον γενικό γραμματέα, τον αναπληρωτή και τους γραμματείς και η ΚΕ θα ψηφίζει επί των προτάσεων αυτών. Παράλληλα, όπως είπε,  ο πρόεδρος θα είναι αυτός που θα ορίζει τον γενικό οικονομικό διευθυντή και τον εκπρόσωπο του κόμματος.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη  για το θέμα των υποκλοπών ενώ μίλησε για συγκάλυψη από πλευράς κυβέρνησης για το έγκλημα των Τεμπών.

Ο κ. Κασσελάκης στη συνέχεια άφησε αιχμές για όσους θέλουν να προκαλέσουν εσωκομματικές εκλογές .

Τι είπε για Τσίπρα

Πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον έβαλε στην πολιτική. «Τιμώ την κυβέρνησή του, την κυβέρνησή μας. Έχω τρεις επιμέρους διαφωνίες, τον νόμο Κατρούγκαλου, το μαξιλάρι και το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης», υπογράμμισε για να προσθέσει.

«Η παρέμβασή του στο συνέδριο με αιφνιδίασε. Ο σεβασμός μου είναι μεγάλος και του λέω Αλέξη έλα και ανάλαβε αλλά αν δεν θες να αναλάβεις στήριξε τον εκλεγμένο πρόεδρο. το ότι δεν έγινε κάτι από τα δύο είναι προσωπική του επιλογή και το σέβομαι».

Αλλαγές για υποψήφιους βουλευτές και ευρωβουλευτές

Ο κ. Κασσελάκης πρότεινε ακόμη όλοι οι βουλευτές και ευρωβουλευτές να είναι επιλογές των μελών και να πρέπει να περάσουν από την ίδια κρίση της βάσης όλοι οι υποψήφιοι.

«Τα ψηφοδέλτια να ανήκουν στα μέλη και τους φίλους του κόμματος. Απλά και δημοκρατικά. Ο πρόεδρος κρατάει μόνο την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Επικρατείας.  και προτείνω το ένα τρίτο του ψηφοδελτίου Επικρατείας να προέρχεται από τη νεολαία» σημείωσε.

Μπήκαν στην αίθουσα της συνεδρίασης οι εργαζόμενοι «Αυγής» και «Κόκκινου»

Εργαζόμενοι της «Αυγής» και του «Κόκκινου» που πραγματοποιούν στάση εργασίας και διαμαρτυρία έξω από το ξενοδοχείο εισήλθαν εντός στον χώρο που θα διεξαχθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και φώναξαν συνθήματα, την ίδια στιγμή που μπήκε και ο Στέφανος Κασσελάκης. «Εδώ εδώ και κάθε μέρα εδώ, να βάλουμε ένα τέλος στον εμπαιγμό», δόνησε, μεταξύ άλλων, την αίθουσα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων να κάνει έναρξη των εργασιών αλλά αρνήθηκαν. Λίγη ώρα αργότερα αποχώρησαν.

Δείτε βίντεο:

Έφτασε ο Στέφανος Κασσελάκης υπό συνθήματα των εργαζομένων

Στο ξενοδοχείο όπου θα διεξαχθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έφτασε ο Στέφανος Κασσελάκης, με τους εργαζόμενους της «Αυγής» και του «Κόκκινου» να φωνάζουν συνθήματα.

Παράλληλα, υποστηρικτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ φώναζαν ότι τον στηρίζουν και «είναι μαζί του».

Δείτε στιγμιότυπα:

Ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Αρβανίτης

Στον χώρο της συνεδρίασης της έφτασε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Αρβανίτης, όπου τις προηγούμενες μέρες με δήλωσή του τόνισε πως «η κρίση διάρκειας στον ΣΥΡΙΖΑ πλέον επηρεάζει και τη λειτουργία της ίδιας της Left και έχω ιστορική ευθύνη να τοποθετηθώ δημόσια».

Ο Κώστας Αρβανίτης

Αφίχθη στη συνεδρίαση ο Σωκράτης Φάμελλος

Έφτασε στον χώρο που θα διεξαχθεί η Κεντρική Επιτροπή ο πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος.

Ο Σωκράτης Φάμελλος και η Όλγα Γεροβασίλη

Χειραψία του Σωκράτη Φάμελλου με τον Παύλο Πολάκη

Τι δείχνει δημοσκόπηση για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύει η εφημερίδα Παραπολιτικά οι τελευταίες κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη και συγκεκριμένα η απόφαση να αντικαταστήσει τον κ. Φάμελλο με τον Νίκο Παππά ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, δεν βρίσκει θετικούς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχεδόν ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (48,7%) αξιολογεί ως αρνητική εξέλιξη αυτή την απόφαση.

Την ίδια στιγμή, στο ερώτημα εάν ένα χρόνο μετά πιστεύετε ότι η εκλογή Κασσελάκη ήταν μια θετική ή αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το 38,3% των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά θετική και μάλλον θετική, ενώ το 58% λέει αρνητική και μάλλον αρνητική.

Καταφθάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη συνεδρίαση

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης

Η νέα βουλεύτρια Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου

Η Θεοδώρα Τζάκρη

Ο Νίκος Παππάς

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Ο χώρος της συνεδρίασης

Ο Παύλος Πολάκης

Έφτασε η Όλγα Γεροβασίλη στον χώρο της Κεντρικής Επιτροπής

Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη έφτασε στον χώρο της Κεντρικής Επιτροπής, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους της «Αυγής» και του «Κόκκινου». Παράλληλα αφίχθη ο συντονιστής του Οργανωτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιάννης Βουλγαράκης.

Δείτε βίντεο:

Συγκέντρωση εργαζομένων της «Αυγής» και του «Κόκκινου»

Στην πλατεία Καραϊσκάκη, έξω από το ξενοδοχείο που θα διεξαχθεί η Κεντρική Επιτροπή, έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της «Αυγής» και του «Κόκκινου» όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα δεδουλευμένα τους.

Δείτε βίντεο:

Only in

Το… πολιτικό «καλάθι» ΔΕΘ του Μητσοτάκη – Ο ορίζοντας του 2027 και τα «ειδικά» κοινά

Την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα εντάσσει η κυβέρνηση στο φετινό σύνθημά της στο Βελλίδειο – Εμφαση σε εισοδήματα και καθημερινότητα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024