Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 84-83: Ο Πρίντεζης μπήκε και «εκτέλεσε» τους Ισραηλινούς

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 84-83: Ο Πρίντεζης μπήκε και «εκτέλεσε» τους Ισραηλινούς

Με τον Γιώργο Πρίντεζη να σκοράρει το νικητήριο καλάθι (!) κόντρα στη Μακάμπι, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 84-83 στο πρώτο του φιλικό.

Σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 84-83 στο πρώτο του φετινό φιλικό στο ΣΕΦ.

Το σενάριο του αγώνα όμως δεν το περίμενε ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος. Κι αυτό γιατί οι Ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη χάρη σε καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη στο φινάλε, ο οποίος έπαιξε στο τελευταίο κομμάτι του ματς για μια τελευταία φορά με το «15».

Το παιχνίδι δεν χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να παρατάσσεται έχοντας αρκετές απουσίες, ωστόσο τόσο εκείνος, όσο και ο Όντεντ Κάτας έβγαλαν τα πρώτα συμπεράσματα ενόψει μιας μεγάλης σεζόν που πλησιάζει.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έδειξε θέληση να παίξει γρήγορα, με τον κλασικό του τρόπο, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σάσα Βεζένκοφ στην επιστροφή του, που τόσο με τα γνωστά του μακρινά σουτ, όσο και με τα κοψίματά του. Έτσι οι Πειραιώτες έκλεισαν την πρώτη περίοδο μπροστά στο +2 με το 20-18. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ άρχισε πολύ δυναμικά το δεύτερο δεκάλεπτο τρέχοντας ένα σερί 12-0 στα πρώτα τέσσερα λεπτά, φτάνοντας στο +10 με το 30-20. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν άμεση απάντηση και μπόρεσαν να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο όντας πίσω με μονοψήφια διαφορά τρέχοντας ένα επιμέρους 16-10, για να γράψει ο φωτεινός πίνακας στο 40-36 υπέρ των ισραηλινών.

Στην τρίτη περίοδο το σύνολο του Όντεντ Κάτας διατηρούσε το προβάδισμα, με τον Ολυμπιακό να μένει κοντά και να κυνηγά την ανατροπή, την ώρα που οι δύο τεχνικοί ανακάτευαν συνεχώς την τράπουλα για να δώσουν χρόνο σε όλους. Ο ΜακΚίσικ πήρε την… σκυτάλη για τον Ολυμπιακό καταφέρνοντας να μειώσει ακόμα περισσότερα, με αποκορύφωμα το buzzer beater στο φινάλε του δεκαλέπτου, όμως η Μακάμπι παρέμενε μπροστά με 62-60.

Ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε και επέστρεψε πλήρως στο ματς, προσπερνώντας στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου με έναν πόντο για το 67-66. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι έως το φινάλε και περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Γιώργος Πρίντεζης πάτησε παρκέ. Αρχικά έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο και στη συνέχεια περίμενε την… στιμή του. Ο Ντόρσεϊ μείωσε με καλάθι σε 82-83 και στην τελευταία επίθεση των Ερυθρόλευκων, ο Πρίντεζης μετά τις γνωστές του προσποιήσεις από το ποστ έκανε το πεταχτάρι σκοράροντας για το τελικό 84-83 που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Only in

#TeachToker – Η εκπαίδευση στην εποχή του TikTok, με δασκάλους σε ρόλο influencer

Όταν η χρήση του Διαδικτύου στην εκπαίδευση ανοίγει σε δασκάλους δρόμο για παράλληλη καριέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γίνεται δίκοπο μαχαίρι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024