Τα φώτα στο ΣΕΦ έσβησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, η φανέλα του Γιώργου Πρίντεζη πήρε τη θέση της δίπλα σε αυτήν του Βασίλη Σπανούλη στην οροφή του φαληρικού γηπέδου και ο εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού έγραψε τον ιδανικό επίλογο στην τεράστια καριέρα του, με ένα σενάριο βγαλμένο από ταινία.

Πλέον οι Ερυθρόλευκοι αφήνουν πίσω τους τη γιορτινή διάθεση της φαντασμαγορικής εκδήλωσης και επικεντρώνονται στα αγωνιστικά. Εκεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε ορισμένα πράγματα στο φιλικό με τη Μακάμπι, αλλά κακά τα ψέμματα είναι ακόμα πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν και οι συνθήκες του αγώνα ήταν ιδιαίτερες.

Ο Έλληνας τεχνικός πάντως έδωσε μια «γεύση» στον κόσμο του Ολυμπιακού από αυτά που έχει στο μυαλό του, είδαμε στο παρκέ μαζί τον Βεζένκοφ και τον Πίτερς στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά και τις πρώτες στιγμές των Βιλντόζα και Ντόρσεϊ με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Εκείνος ωστόσο που μάλλον κατάφερε για ακόμα μία φορά να κλέψει την παράσταση ήταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός τελείωσε το ματς με 19 πόντους έχοντας απόλυτη ευστοχία στα δίποντα (5/5) και 2/3 τρίποντα και έδειξε ξανά γιατί τον εμπιστεύεται τόσο πολύ ο Γιώργος Μπαρτζώκας όλα του τα χρόνια στον Ολυμπιακό και γιατί οι «σειρήνες» που ανέφεραν ότι το μέλλον του στην ομάδα είναι αβέβαιο, μάλλον θα πάψουν.

Σίγουρα ο χρόνος συμμετοχής του στον φετινό Ολυμπιακό θα είναι αρκετά μειωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, δεδομένου του βάθους που διαθέτουν στο ρόστερ τους οι Ερυθρόλευκοι, όμως οι βοήθειες που θα δώσει σε μια χρονιά με τόσα πολλά ματς θα είναι πολλές.

Όσον αφορά τώρα την υπόθεση του Φίλιπ Πετρούσεφ, στον Ολυμπιακό φαίνεται ότι κάνουν δεύτερες σκέψεις για τον δανεισμό του στον Ερυθρό Αστέρα. Μπορεί ο Σέρβος να έχει κι εκείνος μεγάλο ανταγωνισμό μπροστά του στις θέσεις τις οποίες αγωνίζεται και το τελευταίο διάστημα (ειδικά μετά την άφιξη του Φουρνιέ) να εμφανίστηκε όλα και πιο κοντά στον δανεισμό του στους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου, όμως ακόμα δεν υπάρχουν εξελίξεις.

Ο Ολυμπιακός πιστεύει πολύ στο πρότζεκτ Πετρούσεφ και βλέπει πως όσο πιο δυνατό και γεμάτο είναι το ρόστερ του σε όλες τις θέσεις τόσο το καλύτερο. Η σεζόν αναμένεται να είναι και φέτος ένας «μαραθώνιος», ο ανταγωνισμός στη Euroleague είναι πιο δυνατός από ποτέ (ήρθε και η απόκτηση του Οσμάν από τον Παναθηναϊκό να το ενισχύσει αυτό), ενώ υπάρχει ακόμα και ο αστερίσκος του Μουσταφά Φαλ για την ομάδα του Μπαρτζώκα.

Ο Γάλλος σέντερ προχωράει την αποθεραπεία του αλλά ο χρόνος επιστροφής του είναι άγνωστος. Και με τον πρώτο τίτλο της χρονιάς να κρίνεται σε περίπου 20 μέρες από σήμερα (το Σούπερ Καπ θα διεξαχθεί το διήμερο 28-29/09 στη Ρόδο) ο Πετρούσεφ είναι δύσκολο να μην βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας.