Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
AEK: «Τρέχει» για να γλιτώσει το φιάσκο με τον επιθετικό

AEK: «Τρέχει» για να γλιτώσει το φιάσκο με τον επιθετικό

Τέσσερις μέρες πριν πέσει η αυλαία στις μεταγραφές και η ΑΕΚ ακόμη παλεύει να πάρει επιθετικό

Το να διαπιστωθεί μία αστοχία ή προβλήμα στον μεταγραφικό σχεδιασμό μπορεί να συμβεί και συμβαίνει σε κάθε ομάδα. Είναι λογικό ως έναν βαθμό αφού μιλάμε για μία ζωντανή διαδικασία όπου διαρκώς τα δεδομένα αλλάζουν και οι καταστάσεις μεταβάλλονται. Αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ όμως φέτος, ίσως δεν έχει προηγούμενο.

Τέσσερις μέρες απομένουν πια για το φινάλε των μεταγραφών (μετά μένει ανοιχτή η αγορά των ελεύθερων) και ακόμη παλεύει να κλείσει έναν επιθετικό για να πλαισιώσει τον Λιβάι Γκαρσία. Ήδη της έχει κοστίσει το γεγονός πως δεν έχει εναλλακτική στη θέση του φορ τόσο με τη Νόα (που δεν έπαιξε ο Λιβάι στη ρεβάνς) όσο και με τη Λαμία ακόμη όπου δεν μπορούσε να βάλει την μπάλα μέσα με τίποτα.

Η ΑΕΚ εμφανίζεται να προσπαθεί να βρει φόρμουλα με την Τσέλσι ώστε να αγοράρει τον νεαρό φορ, με τον οποίο φαίνεται πως τα έχει βρει

Με το τέλος της σεζόν η Ένωση αποχαιρέτησε τους Αραούχο και Φαν Βέερτ των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώθηκαν και από τις αρχές Ιουνίου είχε δρομολογηθεί η πώληση του Πόνσε στο MLS. Από εκεί που είχε τέσσερις παίκτες που μπορούσαν να παίξουν στην κορυφή της επίθεσης, έμεινε με έναν. Τρεις μήνες ουσιαστικά οι «κιτρινόμαυροι» ψάχνουν έναν επιθετικό και δεν μπορούν να βρουν. Αδιανόητο θα πει κάποιος και δεν θα έχει άδικο.

Πριν λίγο καιρό ο Ματίας Αλμέιδα είχε πει πως έχει δει ήδη πάνω από 30 περιπτώσεις επιθετικών, αλλά αποτέλεσμα δεν υπήρξε. Κάποιοι από αυτούς δεν ήθελαν να έρθουν στην ομάδα και κάποιοι άλλοι δεν ήταν αυτό που έψαχνε για την επίθεση. Για το δεύτερο σαφώς και φταίει αυτός που του παρουσιάσε παίκτες που δεν είχαν τα στοιχεία που έψαχνε ο Αργεντινός ενώ για το πρώτο και πάλι μπορούν να αναζητηθούν ευθύνες από τους ανθρώπους που είχαν τις επαφές με τους ποδοσφαιριστές.

Και κάπως έτσι η ΑΕΚ ψάχνει ακόμη φορ ώστε να αποφύγει το απόλυτο κάζο. Είμαστε στις 7 Σεπτέμβρη και ακόμη η περίπτωση του Ντατρό Φοφανά της Τσέλσι είναι στην… τελική ευθεία. Ο κόσμος της ομάδας έχει χάσει την υπομονή του, η πίεση είναι μεγάλη και ο κίνδυνος να μείνει μπουκάλα η Ένωση ακόμη μεγαλύτερος.

Φανταστείτε το σενάριο που δεν καταφέρει να πάρει παίκτη μέχρι τις 11 του μήνα. Θα μείνει με τον Γκαρσία και εναλλακτική τον… Τσούμπερ; Ή θα ψαχτεί για παίκτη από τους ελεύθερους; Θα μιλάμε για παταγώδη αποτυχία του Παναγιώτη Κονέ και όλων των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Ο θεός να τον κάνει τέτοιο δηλαδή όταν τρεις μήνες δεν μπορείς να βρεις ΈΝΑΝ παίκτη στη θέση που πονάς περίσσότερο από όλες.

Η ΑΕΚ εμφανίζεται να προσπαθεί να βρει φόρμουλα με την Τσέλσι ώστε να αγοράρει τον νεαρό φορ, με τον οποίο φαίνεται πως τα έχει βρει. Οι «μπλε» βέβαια έδωσαν 12 εκατ. ευρώ για να τον πάρουν από τη Μόλντε και θέλουν να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη ζημιά ενώ γνωρίζουν πως η Ένωση είναι αυτή που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Όπως και να ‘χει αυτή η υπόθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα, ώστε αν έχει αρνητική κατάληξη να υπάρχει κάποιος χρόνος μπας και η ΑΕΚ μπορέσει να στραφεί σε κάποια άλλη περίπτωση.

Είτε πάρει παίκτη σήμερα είτε όχι πάντως, αυτή η ιστορία την έχει εκθέσει και της έχει κοστίσει σε πολλά επίπεδα. Και αποτελεί σαφέστατα τροφή για πολλή σκέψη για τον Μάριο Ηλιόπουλο που με το… καλημέρα έχει μπει στα πολύ βαθιά. Kαι ίσως έχει έρθει η ώρα να πάρει και δυσάρεστες για κάποιους αποφάσεις.

Only in

Το… πολιτικό «καλάθι» ΔΕΘ του Μητσοτάκη – Ο ορίζοντας του 2027 και τα «ειδικά» κοινά

Την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα εντάσσει η κυβέρνηση στο φετινό σύνθημά της στο Βελλίδειο – Εμφαση σε εισοδήματα και καθημερινότητα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024