Το συμβόλαιο που υπέγραψε το Έρλινγκ Χάαλαντ με τη Μάντσεστερ Σίτι έχει διάρκεια ακόμη άλλα τρία χρόνια (έως το καλοκαίρι του 2027), ωστόσο, η διοίκηση των «πολιτών» θέλει να «δέσει» για πολλά χρόνια ακόμη το «βαρύ πυροβολικό» των πρωταθλητών Αγγλίας και να απομακρύνει κάθε πιθανή «Σειρήνα» απ’ το εξωτερικό.

Με 97 γκολ σε 101 ματς σ’ αυτά τα δύο και κάτι χρόνια που φοράει τη «γαλάζια» φανέλα ο Χάαλαντ έχει σπάσει όλα τα κοντέρ και η Σίτι θέλει να επενδύσει ακόμη περισσότερο πάνω του, έχοντας ξεκινήσει συζητήσεις μαζί του για επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2029.

Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η Marca -η οποία έχει πολύ καλή πρόσβαση στο μανατζερικό περιβάλλον του διεθνούς Νορβηγού φορ- οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές για νέο συμβόλαιο είναι πλέον σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Με τη Μάντσεστερ Σίτι να δείχνει ξεκάθαρη διάθεση για να κάνει τον Χάαλαντ τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην Αγγλία, με αποδοχές που θα ξεπερνούν τα 23,1 εκατ. ευρώ που παίρνει σήμερα σε ετήσια βάση και τα 24,7 εκατ. ευρώ με τα οποία αμείβεται ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας.