Ο προπονητής της εθνικής Ιταλίας, Λουτσιάνο Σπαλέτι, εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα του θα μπορούσε εύκολα να είχε… καταρρεύσει, αφού δέχθηκε γκολ μόλις στο 12ο δευτερόλεπτο του χθεσινοβραδυνού εκτός έδρας αγώνα της με τη Γαλλία για το Nations League, αλλά οι «ατζούρι» διατήρησαν το… μυαλό και την ψυχραιμία τους και πανηγύρισαν τη νίκη με 3-1.

«Η αρχή ήταν το κλειδί, όλοι αντέδρασαν άμεσα, προσπαθώντας να δώσουν δύναμη και ηρεμία στην ομάδα και στη συνέχεια έκαναν το παιχνίδι που έπρεπε να παίξουμε, επομένως διπλά καλό» δήλωσε στη RAI ο Σπαλέτι μετά τη λήξη του αγώνα και συνέχισε.

«Ήταν σημαντικό να παραμείνουμε ως ομάδα, πέρα από την αρχική ατυχία, επειδή με τόση πολλή ένταση, κάθε κατάσταση μπορεί να σε οδηγήσει στην… τρέλα. Γι’ αυτό η πνευματική δύναμή μας ήταν διπλή, επειδή τα πράγματα που συμβαίνουν σε σένα έρχονται από το μυαλό σου, τους φόβους σου και από αυτά που νομίζεις ότι δεν μπορείς να πετύχεις».

Παράλληλα, ο Σπαλέτι έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του για τη νίκη επί των «τρικολόρ», τονίζοντας: «Επιλέξαμε έναν όμιλο παικτών που είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι. Είναι λίγο πιο «φρέσκοι» απ’ όσο ήταν στο τέλος της σεζόν.

Πιθανότατα ήμασταν τυχεροί που βρήκαμε ένα σωρό νεαρούς παίκτες που ανυπομονούν να αποδείξουν την αξία τους. Η ατομική επιθυμία και το πάθος είναι τα κλειδιά για κάθε επιτυχία».