Ένα πολιτικό σκάνδαλο στη Γαλλία έχει εμπλέξει τον πρώην αντιπρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, Hugues Renson, και την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Ρενσόν κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας, καθώς φέρεται να χρησιμοποιούσε τη θέση του για να εξασφαλίσει προνόμια για την PSG, όπως φορολογικές ελαφρύνσεις μετά την απόκτηση του Νεϊμαρ το 2017.

Οι ανακριτές υποψιάζονται ότι είχε παρέμβει σε θέματα που αφορούσαν τον σύλλογο, όπως η έκδοση βίζας για παίκτες και άλλες υποθέσεις της Παρί, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας τζούντο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, έχει αποκαλυφθεί συνομιλία μεταξύ του Renson και του Gerald Darmanin, τότε Υπουργού Οικονομικών, στην οποία ο Renson φέρεται να παρεμβαίνει υπέρ της PSG, ζητώντας τη διασφάλιση της ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Βραζιλιάνου άσου, ανησυχώντας για την επιτυχία της «μεγάλης αυτής επιχείρησης».

Επιπλέον, ο Renson φέρεται να απολάμβανε προνομιακή μεταχείριση, όπως προσκλήσεις σε σημαντικούς αγώνες στο Parc des Princes, συνοδευόμενος από υψηλόβαθμους φίλους και ανθρώπους με επιρροή στη γαλλική κοινωνία.

Παράλληλα, ο Ρενσόν είχε επανειλημμένα προσπαθήσει να εξασφαλίσει θέση στην PSG, χωρίς επιτυχία.

Είχε συναντήσεις με τον Νάσερ Αλ-Κελαΐφι, πρόεδρο της Παρί, και διατηρούσε επαφές με τον διευθυντή επικοινωνίας του συλλόγου, Jean-Claude Blanc, για να συζητήσει διάφορα θέματα που αφορούσαν τον σύλλογο, όπως η αντίθεση της PSG στη Super League.

Ο δικηγόρος του Renson αρνείται όλες τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι ο πελάτης του δεν έχει διαπράξει καμία παράνομη πράξη.

Η υπόθεση παραμένει υπό έρευνα και, εάν στοιχειοθετηθούν τα στοιχεία, μπορεί να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Παρά το γεγονός ότι το σκάνδαλο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ο ίδιος αρνείται ότι έχει ευνοήσει οποιονδήποτε και διατείνεται ότι οι πράξεις του ήταν μέσα στα πλαίσια των εκλεγμένων αρμοδιοτήτων του.