Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Το πρώτο βήμα έγινε αλλά μας περιμένει μεγάλη «μάχη» στο Δουβλίνο

Το πρώτο βήμα έγινε αλλά μας περιμένει μεγάλη «μάχη» στο Δουβλίνο

Η νίκη επί της Φινλανδίας ήταν σημαντική για δύο λόγους αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για δύσκολη «μάχη» στην Ιρλανδία

Η πρεμιέρα της Εθνικής μας ομάδας στο Nations League ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, καθώς η νίκη μας επί της Φινλανδίας στο Καραϊσκάκη (3-0), μας έδωσε την δυνατότητα να ξεκινήσουμε με τρεις πόντους την προσπάθειά μας στον όμιλο.

Δεν είναι όμως μόνο οι τρεις βαθμοί της νίκης που μας δημιουργούν το αίσθημα της ικανοποίησης αλλά και το ότι η ψυχολογία της ομάδας είναι σε καλό επίπεδο καθώς επιτεύχθηκε ο στόχος σε μια διπλή πρεμιέρα.

Δεν ήταν μόνο το πρώτο παιχνίδι σε αυτό το Nations League αλλά ήταν και το πρώτο παιχνίδι για τον νέο προπονητή της Εθνικής ομάδας.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς λοιπόν έκανε ντεμπούτο με νίκη και είναι κι αυτό ένα στοιχείο που το είχε ανάγκη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Το πρώτο βήμα λοιπόν έγινε και είναι προφανές ότι η ομάδα έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος σε σχέση με το πρώτο, καθώς υπήρχε και το προβάδισμα των δύο τερμάτων από το πρώτο 45λεπτο.

Σ’ αυτό βέβαια έπαιξαν ρόλο και οι αλλαγές που έγιναν στο δεύτερο μέρος από τον Γιοβάνοβιτς, καθώς η ομάδα μας είχε αισθητά βελτιωμένη εικόνα στο δεύτερο μέρος και σ’ αυτό έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι παίκτες που ήρθαν απ’ τον πάγκο.

Είναι όμως δεδομένο ότι μπορεί και πρέπει να παίξει και καλύτερο ποδόσφαιρο στην συνέχεια, αλλά αυτό θα επιτευχθεί και μέσα από τα παιχνίδια που θα έρθουν.

Χρειάζονται παιχνίδια για να παρουσιάσει μια νέα ταυτότητα η Εθνική μας και το ενθαρρυντικό είναι πως το προφίλ του προπονητή είναι αυτό που ταιριάζει σε μεγάλο βαθμό στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Είπαμε γίνεται μια νέα προσπάθεια, ο προπονητής είναι νέος αλλά υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να δούμε την εθνική μας ομάδα να πετυχαίνει τον στόχο της κι αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα ενόψει της συνέχειας.

Κι αν η πρώτη θέση στο γκρουπ είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη υπόθεση, λόγω της παρουσίας των Άγγλων στον όμιλο, η κατάκτηση της δεύτερης θέσης είναι σίγουρα αυτό που όλοι έχουμε στο μυαλό μας σ’ αυτό το Nations League.

Το πρώτο βήμα έγινε με τη νίκη επί της Φινλανδίας, αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε άμεσα το επόμενο παιχνίδι, το οποίο είναι το βράδυ της Τρίτης στην Ιρλανδία.

Το δεύτερο βήμα λοιπόν θα είναι πιο δύσκολο και η Εθνική μας θα πρέπει να πάει στο Δουβλίνο προετοιμασμένη για μια μεγάλη «μάχη».

Απέναντι θα είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα έχοντας κάνει το δύο στα δύο.

Τίποτε δεν είναι εύκολο, κανένα ματς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δεδομένο και σε όλα τα παιχνίδια πρέπει η Εθνική να είναι συγκεντρωμένη και να έχει πάντα καλή αμυντική λειτουργία, γιατί αυτό μπορεί και να είναι το μεγάλο «όπλο» στην προσπάθεια μας στον όμιλο.

Only in

Η Ίμπιζα εγκαταλείπει τα σκληρά πάρτι αλλά παραμένει μια χρονοκάψουλα αισθησιακού, ηλιόλουστου ηδονισμoύ

Καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες, χίπηδες και φευγάτοι. Αργά αλλά σταθερά μια οφθαλμαπάτη ουράνιου τόξου εξυφαίνεται, από το 1971 έως σήμερα στην Ίμπιζα, μια φευγαλέα ουτοπία υφασμένη από φουσκωτά όνειρα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024