Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Εισιτήριο για τους τουρίστες στη Φοντάνα ντι Τρέβι εξετάζουν οι αρχές στη Ρώμη

Εισιτήριο για τους τουρίστες στη Φοντάνα ντι Τρέβι εξετάζουν οι αρχές στη Ρώμη

«Δύο ευρώ είναι λίγο πολύ το ίδιο ποσό που οι άνθρωποι πετούν στη Φοντάνα ντι Τρέβι για να κάνουν μια ευχή», είπε κορυφαίος αξιωματούχος.

Φαίνεται ότι κάθε τουρίστας στη Ρώμη γνωρίζει ότι το «κλειδί» για να επιστρέψει στην Αιώνια Πόλη είναι να ρίξει ένα νόμισμα στη Φοντάνα ντι Τρέβι και να κάνει μια ευχή. Το αποτέλεσμα: Ορδές επισκεπτών που γεμίζουν το μπαρόκ μνημείο κάθε μέρα, βγάζουν selfies και στοιχηματίζουν σε ένα ταξίδι επιστροφής.

Οι αξιωματούχοι εξετάζουν τώρα ένα σχέδιο διαχείρισης του τουρισμού σε ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Ρώμης: Την επιβολή εισιτηρίου 2 ευρώ για την πρόσβαση σε ένα υπαίθριο σιντριβάνι που ήταν πάντα δωρεάν.

Η πρόταση του κορυφαίου τουριστικού αξιωματούχου της πόλης, Alessandro Onorato, έρχεται αφού η Βενετία επέβαλε ένα αμφιλεγόμενο τέλος ημερήσιας πρόσβασης ύψους 5 ευρώ για την είσοδο στην πόλη αυτό το καλοκαίρι. Πρέπει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν τεθεί σε ισχύ, αλλά ο δήμαρχος της πόλης, Roberto Gualtieri, έχει ήδη εκφράσει την υποστήριξή του.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε δύο πράγματα, να μην βιώσουν οι τουρίστες χάος και να συνεχίσουν οι πολίτες να ζουν στο κέντρο»

«Δύο ευρώ είναι λίγο πολύ το ίδιο ποσό που οι άνθρωποι πετούν στο σιντριβάνι για να κάνουν μια ευχή», είπε ο Onorato στο Associated Press την Παρασκευή.

Μέτρα για να μην βλάπτεται η πόλη

«Πρέπει να αποφύγουμε, ειδικά σε μια εύθραυστη πόλη τέχνης όπως η Ρώμη, ότι οι πολλοί τουρίστες θα βλάψουν την τουριστική εμπειρία και θα βλάψουν την πόλη», δήλωσε ο Onorato. «Πρέπει να διασφαλίσουμε δύο πράγματα, να μην βιώσουν οι τουρίστες χάος και να συνεχίσουν οι πολίτες να ζουν στο κέντρο».

Ο Onorato δήλωσε ότι ελπίζει να δοκιμάσει το εισιτήριο εισόδου, το οποίο θα διαχειρίζεται μέσω ενός συστήματος κρατήσεων και ενός κωδικού QR.

Οι περαστικοί στην πλατεία με θέα το σιντριβάνι δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν. Το τέλος θα χρεώνεται μόνο σε όσους εισέρχονται στα εννέα πέτρινα σκαλοπάτια που οδηγούν στην άκρη του σιντριβανιού. Για τους κατοίκους της Ρώμης θα είναι δωρεάν.

Ο Onorato δήλωσε ότι το σύστημα θα βοηθήσει επίσης να αποθαρρυνθούν οι άνθρωποι από το να τρώνε στα σκαλοπάτια με θέα το σιντριβάνι και να ταΐζουν περιστέρια ή, ακόμη χειρότερα, από το να αναπαριστούν τη βουτιά της Anita Ekberg στο σιντριβάνι στην ταινία του Fellini «La Dolce Vita», ένα συχνά επαναλαμβανόμενο αδίκημα που επισύρει πρόστιμο.

Only in

Αποκαλυπτικά πλάνα με βασανιστήρια Παλαιστινίων σε φυλακές του Ισραήλ - Ζητείται έρευνα από τον ΟΗΕ

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ κατηγορείται για βασανισμούς Παλαιστινίων - Τα νέα φρικιαστικά ντοκουμέντα παρουσίασε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024