Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Δύο διοικητές της Ισλαμικής Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι σκότωσε το Ισραήλ στην κεντρική Γάζα

Γάζα: Δύο διοικητές της Ισλαμικής Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι σκότωσε το Ισραήλ στην κεντρική Γάζα

IDF και Σιν Μπετ υποστηρίζουν ότι σκότωσαν δύο διοικητές της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ - Τι ρόλο είχαν οι δύο μαχητές

Δύο διοικητές της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ) ανακοίνωσε ότι σκότωσε σε αεροπορικό χτύπημα στη Γάζα το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να σφυροκοπά τη Γάζα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των IDF και της Σιν Μπετ, το χτύπημα έγινε την Πέμπτη στην κεντρική Γάζα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, το χτύπημα στόχευσε μια αίθουσα διοίκησης που βρισκόταν εντός της ανθρωπιστικής ζώνης που έχει οριστεί από το Ισραήλ στην Ντέιρ ελ-Μπάλαχ στην κεντρική Γάζα.

Αρκετοί μαχητές σκοτώθηκαν στο χτύπημα, μεταξύ των οποίων ο Αμπντουλάχ Χατάμπ, ο διοικητής του τάγματος της νότιας Ντέιρ ελ-Μπάλαχ της PIJ και ο Χατέμ Αμπού αλ-Τζιντιάν, ο διοικητής του τάγματος της ανατολικής Ντέιρ ελ-Μπάλαχ της PIJ, λένε οι IDF και η Σιν Μπετ.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Οι IDF υποστηρίζουν ότι ο Χατάμπ επέβλεπε το τάγμα του κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου και συμμετείχε σε πολλές επιθέσεις κατά του Ισραήλ και των στρατευμάτων του, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων με ρουκέτες και αντιαρματικά πυρά.

Ο Αμπού αλ-Τζιντιάν προχώρησε επίσης σε πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον των ισραηλινών στρατευμάτων εν μέσω των συνεχιζόμενων μαχών στη Γάζα.

Για να μετριάσουν τη βλάβη των αμάχων κατά την επίθεση, οι IDF λένε ότι πραγματοποίησαν «πολλά βήματα», συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυρομαχικών ακριβείας, εναέριας επιτήρησης και άλλων πληροφοριών.

«Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα της συστηματικής χρήσης από τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας του πληθυσμού και των πολιτικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωπιστικής ζώνης, για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον του κράτους και των στρατευμάτων των IDF», λέει σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Only in

Αποκαλυπτικά πλάνα με βασανιστήρια Παλαιστινίων σε φυλακές του Ισραήλ - Ζητείται έρευνα από τον ΟΗΕ

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ κατηγορείται για βασανισμούς Παλαιστινίων - Τα νέα φρικιαστικά ντοκουμέντα παρουσίασε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024