Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο ρεπουμπλικάνος πρώην αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι θα ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις

ΗΠΑ: Ο ρεπουμπλικάνος πρώην αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι θα ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις

«Τα 248 χρόνια ιστορίας της χώρας μας ουδέποτε υπήρξε κάποιος που εγείρει μεγαλύτερη απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμά μας από τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Ντικ Τσέινι.

Ο ρεπουμπλικάνος πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters) ανακοίνωσε χθες Παρασκευή πως θα ψηφίσει την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, τη νυν αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, όχι τον υποψήφιο της παράταξής του, τον τέως πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, μετά την ταυτόσημη δημόσια τοποθέτηση της κόρης του Λιζ Τσέινι αυτήν την εβδομάδα.

Οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν πως ο κ. Τραμπ και η κυρία Χάρις βρίσκονται σε πολύ αμφίρροπη κούρσα ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, μερικές ημέρες προτού αναμετρηθούν σε πολυαναμενόμενη τηλεμαχία την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Τσέινι ήταν ο — κατά πολλούς πανίσχυρος — αντιπρόεδρος του Τζορτζ Γουόκερ Μπους

Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι, εξοργισμένοι εξαιτίας του ουσιαστικά απόλυτου ελέγχου του μεγιστάνα των ακινήτων στο κόμμα, ανακοινώνουν το τελευταίο διάστημα πως θα ψηφίσουν την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Ανάμεσά τους βρίσκονται αρκετά στελέχη των κυβερνήσεων ή των μηχανισμών των πρώην προέδρων Τζορτζ Χέρμπερτ Γουόκερ και Τζορτζ Γουόκερ Μπους.

Ο κ. Τσέινι ήταν ο — κατά πολλούς πανίσχυρος — αντιπρόεδρος αυτού του τελευταίου από το 2001 ως το 2009.

Ο Ντικ Τσέινι έχει επικριθεί σκληρά, ιδίως από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αντιπάλους του, καθώς φέρεται να διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό των πολέμων στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, που σημαδεύτηκαν από βαρύτατους απολογισμούς θυμάτων και σωρεία παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

«Απειλή» για το πολίτευμα

Η κόρη του Λιζ Τσέινι, πρώην μέλος του Κογκρέσου, συγκαταλέγεται στους σκληρότερους αντιπάλους του κ. Τραμπ στο κόμμα της — κι όχι μόνο —, και η σύγκρουση ανάμεσά τους έφθασε στην κορύφωση την περίοδο που διετέλεσε μέλος της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο από οπαδούς του τότε προέδρου με σκοπό ν’ ανατραπεί το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου του 2020.

Ο κ. Τσέινι τόνισε χθες πως «τα 248 χρόνια ιστορίας της χώρας μας ουδέποτε υπήρξε κάποιος που εγείρει μεγαλύτερη απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμά μας από τον Ντόναλντ Τραμπ».

«Ως πολίτες, ο καθένας μας έχει καθήκον να βάζει τη χώρα πάνω από το κόμμα και να υπερασπίζεται το Σύνταγμά μας. Γι’ αυτό θα ψηφίσω την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις».

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

#TeachToker – Η εκπαίδευση στην εποχή του TikTok, με δασκάλους σε ρόλο influencer

Όταν η χρήση του Διαδικτύου στην εκπαίδευση ανοίγει σε δασκάλους δρόμο για παράλληλη καριέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γίνεται δίκοπο μαχαίρι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024