Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Εκφράζει ανησυχίες για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Ουκρανία: Εκφράζει ανησυχίες για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Η αυξανόμενη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Τεχεράνης και της Μόσχας είναι απειλή για Ουκρανία, Ευρώπη και Μέση Ανατολή, διαμηνύει το ΥΠΕΞ στην Ουκρανία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ανησυχεί βαθιά για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πιθανόν να επίκειται η μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία.

Η Ουκρανία ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να εντείνει την πίεση στο Ιράν και τη Ρωσία

Σε ανακοίνωσή του, που εστάλη στους δημοσιογράφους, το υπουργείο σημειώνει ότι η αυξανόμενη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Τεχεράνης και της Μόσχας είναι απειλή για την Ουκρανία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Ως εκ τούτου, ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να εντείνει την πίεση στο Ιράν και τη Ρωσία.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και η εφημερίδα Wall Street Journal μετέδωσαν χθες Παρασκευή ότι το Ιράν έχει μεταφέρει μικρού βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία, επικαλούμενα μη κατονομαζόμενες πηγές.

Τον Αύγουστο το Reuters είχε μεταδώσει ότι η Ρωσία ανέμενε την επικείμενη παράδοση εκατοντάδων μικρού βεληνεκούς βαλλιστικών πυραύλων Fath-360 από το Ιράν. Παράλληλα δεκάδες Ρώσοι στρατιωτικοί εκπαιδεύονταν στο Ιράν στη χρήση όπλων κατευθυνόμενων από δορυφόρους για ενδεχόμενη χρήση τους στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η στάση των ΗΠΑ

Χθες και οι ΗΠΑ, σύμμαχος κλειδί της Ουκρανίας, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη μεταφορά ιρανικών πυραύλων στη Ρωσία.

«Οποιαδήποτε μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία θα αποτελέσει δραματική κλιμάκωση στη στήριξη του Ιράν προς τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε ο Σον Σάβετ εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Only in

Η ξεχασμένη ιστορία της πυρκαγιάς σε εκκλησία του 19ου αιώνα που σκότωσε 2.000 γυναίκες

Το τελευταίο έργο της μυθιστοριογράφου Francisca Solar βασίζεται στην αγνοημένη τραγωδία του 1864. Ο τίτλος των New York Times εκείνη την εποχή έκανε λόγο για «μια σκηνή πυρκαγιάς που είναι αδύνατο να υπερβάλει κανείς... δεν μπορεί καν να περιγραφεί».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024