Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Το Κίεβο έπληξε με drone αποθήκη πυρομαχικών στην περιφέρεια Βορονέζ της Ρωσίας

Ουκρανία: Το Κίεβο έπληξε με drone αποθήκη πυρομαχικών στην περιφέρεια Βορονέζ της Ρωσίας

Η Ουκρανία συνεχίζει τις επιθέσεις σε ρωσικά εδάφη, ενώ ζητά από τους συμμάχους της να της επιτρέψουν να επιτεθεί πιο βαθιά στη Ρωσία

Η Ουκρανία έπληξε με drone αποθήκη πυρομαχικών στη ρωσική περιφέρεια Βορονέζ στη διάρκεια της νύκτας, δήλωσε σήμερα ουκρανική πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, προσθέτοντας ότι το Κίεβο εκτιμά ότι η αποθήκη αυτή χρησιμοποιείται από τις ρωσικές δυνάμεις για τη μεταφορά πυρομαχικών και εξοπλισμού στο ουκρανικό μέτωπο.

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για καταστροφή πυραύλων που προέρχονταν από τη Βόρεια Κορέα

Ο Αλεξάντρ Γκούσεφ, κυβερνήτης της Βορονέζ, επεσήμανε στο Telegram ότι «εκρηκτικά αντικείμενα» πυροδοτήθηκαν έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Οστορογκόζκι.

Δείτε σχετικές αναρτήσεις στο Χ:

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν θύματα, όμως σε μέρος της περιφέρειας κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με εκατοντάδες ανθρώπους να απομακρύνονται από τις εστίες τους και έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο να κλείνει.

Η ουκρανική πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, δήλωσε στο Reuters ότι την επιχείρηση διεξήγαγε η SBU, η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Ουκρανίας.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ακόμη τέσσερις θύλακες ισχυρής φωτιάς στο σημείο, ενώ παρατηρούνται εκρήξεις πυρομαχικών», επεσήμανε.

Η πηγή διευκρίνισε ότι η αποθήκη βρίσκεται στο χωριό Σολντάτσκοε, το οποίο απέχει περίπου 130 χιλιόμετρα από την κοντινότερη περιοχή που βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Η ξεχασμένη ιστορία της πυρκαγιάς σε εκκλησία του 19ου αιώνα που σκότωσε 2.000 γυναίκες

Το τελευταίο έργο της μυθιστοριογράφου Francisca Solar βασίζεται στην αγνοημένη τραγωδία του 1864. Ο τίτλος των New York Times εκείνη την εποχή έκανε λόγο για «μια σκηνή πυρκαγιάς που είναι αδύνατο να υπερβάλει κανείς... δεν μπορεί καν να περιγραφεί».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024