Συντρίμμια από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) το οποίο καταρρίφθηκε στη διάρκεια νυκτερινής ρωσικής επίθεσης βρέθηκαν δίπλα στο κτίριο του ουκρανικού κοινοβουλίου. Αυτό ανέφερεται σε ανακοίνωση του κοινοβουλίου της Ουκρανίας που αναρτήθηκε στο Telegram.

Oι μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας ανέλαβαν δράση σε 11 περιφέρειες σε όλη την Ουκρανία

Σχετικά με τη ρωσική επίθεση, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύκτας συνολικά 67 drones μεγάλου βεληνεκούς, 58 από τα οποία οι ουκρανικές δυνάμεις μπόρεσαν να καταρρίψουν.

Ακολούθως, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία διευκρίνισε ότι οι μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας ανέλαβαν δράση σε 11 περιφέρειες σε όλη την Ουκρανία.

Ισχυρές εκρήξεις γύρω από το Κίεβο

Ανταποκριτές του Reuters στο Κίεβο άκουσαν σήμερα λίγο μετά τις 3 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σειρά εκρήξεων, μερικές από τις οποίες πολύ ισχυρές γύρω από το κέντρο της πόλης.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ εξαπολύθηκαν από δύο μεθοριακές περιφέρειες της Ρωσίας, καθώς και από την κατεχόμενη από τους Ρώσους ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας.

Τα ρωσικά πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους πολλαπλασιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες και το Κίεβο ζητά από τους Δυτικούς συμμάχους του περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Στην κεντροανατολική Ουκρανία, οβροντία ρωσικών πυραύλων έπληξε το Πάβλογκραντ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος, να τραυματιστούν περισσότεροι από 60 και να υποστούν ζημιές πολλά σπίτια, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Είναι μια δύσκολη ημέρα για την περιοχή. Οι τραυματίες στο Πάβλογκραντ ανέρχονται στους 64» είπε ο κυβερνήτης της περιοχής, Σέρχιι Λίσακ. Μεταξύ των τραυματιών είναι και πέντε ανήλικοι, εκ των οποίων ένα κορίτσι 9 ετών και δύο αγόρια 4 και 11 ετών.

Η πόλη, που μπαίνει συχνά στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων, απέχει 100 χιλιόμετρα από το μέτωπο και πριν από τη ρωσική εισβολή αριθμούσε περίπου 100.000 κατοίκους. Εκεί βρίσκεται και ένα μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών υλών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ