Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Πώς θα συνέλθουμε μετά από αυτό» – Ξεσπά η κόρη του Ντομινίκ Πελικό για την φρικιαστική υπόθεση βιασμού

«Πώς θα συνέλθουμε μετά από αυτό» – Ξεσπά η κόρη του Ντομινίκ Πελικό για την φρικιαστική υπόθεση βιασμού

Ο Ντομινίκ Πελικό κρατούσε αρχεία από την κακοποίηση της συζύγου του, την οποία η αστυνομία ανακάλυψε μόνο τυχαία, αφού τον έπιασαν να κινηματογραφεί γυναικείες φούστες σε ένα σούπερ μάρκετ.

Η κόρη του Ντομινίκ Πελικό, του τέρατος που στρατολόγησε αγνώστους για να βιάσουν τη ναρκωμένη σύζυγό του, τον περιέγραψε ως πιθανότατα «έναν από τους χειρότερους σεξουαλικούς εγκληματίες τα τελευταία 20 χρόνια».

Ο Ντομινίκ Πελικό, ένας 71χρονος συνταξιούχος, παραδέχτηκε ότι κακοποίησε τη γυναίκα του εν αγνοία της μεταξύ 2011 και 2020, ναρκώνοντάς τη με υπνωτικά χάπια και στη συνέχεια στρατολόγησε δεκάδες αγνώστους για να τη βιάσουν στο ίδιο της το σπίτι.

«Πώς υποτίθεται ότι θα ξαναβρούμε τους εαυτούς μας όταν ξέρουμε τι έκανε», είπε η κόρη του, η 45χρονη Caroline Darian, που χρησιμοποιεί ψευδώνυμο, μιλώντας στο δικαστήριο στη νότια πόλη της Αβινιόν την πέμπτη ημέρα μιας υπόθεσης.

«Η αρχή μιας αργής κατάβασης στην κόλαση όπου δεν έχετε ιδέα πόσο χαμηλά θα βυθιστείτε», είπε, ξεσπώντας σε κλάματα

Ο θύτης κρατούσε αρχεία από την κακοποίηση της συζύγου του, την οποία η αστυνομία ανακάλυψε μόνο τυχαία, αφού τον έπιασαν να κινηματογραφεί γυναικείες φούστες σε ένα σούπερ μάρκετ.

Για χρόνια η σύζυγός του, Ζιζέλ Πελικό, παραπονιόταν ότι είχε κενά μνήμης.

Μιλώντας στο δικαστήριο το πρωί της Παρασκευής, η Darian είπε ότι έμαθε για την υποτιθέμενη κακοποίηση στις 2 Νοεμβρίου 2020 από τη μητέρα της αφού μίλησε με τους ανακριτές.

«Η ζωή μου κυριολεκτικά διαλύθηκε», είπε η Darian. «Η μητέρα μου είπε: «Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο αστυνομικό τμήμα. Ο πατέρας σου με νάρκωσε για να με βιάσει με αγνώστους. Μου έδωσαν να κοιτάξω τις φωτογραφίες».

«Ήταν αυτό που ονομάζετε ένα σημείο καμπής, η αρχή μιας αργής κατάβασης στην κόλαση όπου δεν έχετε ιδέα πόσο χαμηλά θα βυθιστείτε», είπε, ξεσπώντας σε κλάματα. Κάλεσα τα αδέρφια μου… Δεν ξέραμε τι μας συνέβαινε».

«Μου φέρθηκαν σαν ένα κομμάτι κρέας»

Η 72χρονη Ζιζέλ Πελικό ανέφερε ακόμη πως πιστεύει ότι η πρώτη περίπτωση που ο σύζυγός της τής έδωσε υπνωτικά ήταν το 2011, όταν ξύπνησε ένα απόγευμα χωρίς μνήμη.

«Μια μέρα, το 2011, ξύπνησα στις 6 το απόγευμα. Αυτό δεν ήταν λογικό. Ποτέ δεν κοιμάμαι μέχρι τις 6 το απόγευμα. Ήξερα ότι αυτό δεν ήταν φυσιολογικό, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω το γιατί. Δεν είχα καμία ανάμνηση της ημέρας. Ρώτησα τον κ. Πελικό τι είχε συμβεί», περιέγραψε.

Το ζευγάρι μετακόμισε στο Μαζάν δύο χρόνια αργότερα, το 2013 και αυτά τα κενά μνήμης ξεκίνησαν ξανά.

«Έχω εξαιρετική μνήμη. Αστειεύτηκα με τον σύζυγό μου “δεν με ναρκώνεις, έτσι δεν είναι;”. Εκείνος είπε: “πραγματικά πιστεύεις ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο;”. Πήγα να δω έναν νευρολόγο. Πίστευα ότι είχα Αλτσχάιμερ. Μου είπε να μην ανησυχώ. Έκανα εξετάσεις, αλλά τα κενά μνήμης συνεχίζονταν. Δεν θυμάμαι καμία από τις ερωτικές σκηνές», θυμήθηκε.

Και ξέσπασε: «Θυσιάστηκα από τον σύζυγό μου για αυτές τις αισχρότητες… Μια γυναίκα ναρκωμένη και κακοποιημένη. Ήταν σαν να ήμουν νεκρή. Μου φέρθηκαν σαν ένα κομμάτι κρέας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μιλάω, για όλες τις γυναίκες που κακοποιούνται. Ήταν εξευτελιστικό αυτό που πέρασα. Έμαθα από τον ανακριτή ότι είχε βιντεοσκοπήσει τις φούστες των γυναικών με κρυφή κάμερα. Έμαθα ότι το 2010 είχε κάνει κάτι παρόμοιο. Αν το ήξερα τότε, ίσως να ήμουν πιο προσεκτική. Θα μπορούσα να είχα κερδίσει δέκα χρόνια από τη ζωή μου».

Only in

Η ξεχασμένη ιστορία της πυρκαγιάς σε εκκλησία του 19ου αιώνα που σκότωσε 2.000 γυναίκες

Το τελευταίο έργο της μυθιστοριογράφου Francisca Solar βασίζεται στην αγνοημένη τραγωδία του 1864. Ο τίτλος των New York Times εκείνη την εποχή έκανε λόγο για «μια σκηνή πυρκαγιάς που είναι αδύνατο να υπερβάλει κανείς... δεν μπορεί καν να περιγραφεί».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024