Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
88η ΔΕΘ – ΟΤ FORUM – Σκέρτσος: «Υπάρχει σχέδιο για το μετασχηματισμό της χώρας»

88η ΔΕΘ – ΟΤ FORUM – Σκέρτσος: «Υπάρχει σχέδιο για το μετασχηματισμό της χώρας»

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε στο στούντιο του ΟΤ στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ

Για την ύπαρξη σχεδίου που θα αλλάξει την ελληνική πραγματικότητα το οποίο έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα αποτελέσματά του σε διάφορους τομείς, έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

«Βρισκόμαστε στον 6ο χρόνο διακυβέρνησης και μετά την ιδιαιτερότητα του πρώτου διαστήματος λόγω της πανδημίας, είμαστε τώρα στη μέση ενός μετασχηματισμού που στόχο έχει να να αλλάξει τις δομές για να γίνει καλύτερη η ζωή όλων μας», εξήγησε ο κ. Σκέρτσος.

«Παραλάβαμε έναν κρατικό μηχανισμό με πολλά προβλήματα και παρά τις προσπάθειές μας, εμφανίζει ακόμη αντιστάσεις, χωρίς όμως να κάνουμε πίσω. Σκοπεύουμε να πετύχουμε σύγκλιση με ευρωπαϊκά εισοδήματα, ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, διαφάνεια και το πώς λειτουργούν τα πράγματα. Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο έργο που έχει αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις συγκυρίες, πρόσθεσε, κάνοντας αναφορά στο κομμάτι της διαχείρισης κρίσεων όπου όπως τόνισε «τα πήγαμε αρκετά καλά».

Ο μετασχηματισμός

«Τώρα είμαστε αντιμέτωποι με αυτό τον μετασχηματισμό. Καταλαβαίνουμε ότι η κοινωνία αδημονεί για τα αποτελέσματα να πάμε καλύτερα και κυρίως ταχύτερα. Ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στη ΔΕΘ υπενθύμισε πως υπάρχει σχέσδιο και φέρνει αποτελέσματα σε διάφορες κλίμακες ακόμα και σε αυτές που δεν φαίνονται», πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος.

Τις επόμενες ημέρες θα εξειδικευτούν τα μέτρα που ξεπερνούν σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, τα 45 που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και φτάνουν τα 100.

«Όλα επικεντρώνονται στο σχέδιο με ορίζοντα το 2027 ώστε να υπάρχει υγιής βάση, πλεονάσματα, δημοσιονομική πειθαρχία, σεβασμό στο νέο δημοσιονομικό πλαίσιο ώστε να μην τεθούμε ξανά σε καθεστώς εποπτείας. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό που υπάρχει, για μια ανάπτυξη για κανόνες και σχέδιο που θα περιορίζει τις επιπτώσεις της άναρχης ανάπτυξης».

Η στεγαστική κρίση

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σκέρτσος μίλησε για το μείζον κοινωνικό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί σε όλο τον κόσμο από τη βραχυχρόνια μίσθωση.

«Ειδικά εδώ έχουμε το εξής πρόβλημα εξερχόμενοι από μια μεγάλη ύφεση. Σημειώνεται ανισομέρεια προσφοράς και ζήτησης ακινήτων, ενώ υπάρχουν κλειστά ακίνητα που οι ιδιοκτήτες δεν έχουν τη δυνατότητα να τα ανακαινίσουν, γι’ αυτό και θα δοθούν επιπλέον κίνητρα», σημείωσε. «Σήμερα υπάρχουν περίπου 700 χιλιάδες κλειστά διαμερσίματα, με τα 400 χιλιάδες να είναι στην Αττική. Περιμένουμε ενημέρωση και από τους servicers για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα».

«Παρακολουθώντας το ισοζύγιο βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων μισθώσεων – ύστερα από ειδική συμφωνία της ΑΑΔΕ με τις πλατφόρμες, καταλαβαίνουμε τι γίνεται και πού. Βλέπουμε πως κινδυνεύει να αλλοιωθεί ο οικιστικός χαρακτήρας ολόκληρων περιοχών και εμείς δεν το θέλουμε. Χωρίς να δαιμονοποιούμε τη βραχυχρόνια μίσθωση, πατάμε λίγο φρένο με τα κίνητρα και τα μέτρα, δίνοντας ανάσα στην αγορά», συμπλήρωσε.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μιχαλάκης

Πηγή: ΟΤ

Only in

Χειριστικός, ψυχρός, εμμονικός: Ο σκοτεινός κόσμος του Πίτερ Σέλερς

Σαν σήμερα, πριν από 99 χρόνια, ήρθε στη ζωή ο Πίτερ Σέλερς, ένας άνθρωπος που έκανε τους πάντες να γελάνε. Όλους, πέρα από τον ίδιο του τον εαυτό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024