Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πόρκα μιζέρια…

Πόρκα μιζέρια…

Ο δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι… επιστρέφει σε μια φιλόδοξη και αμφιλεγόμενη τηλεοπτική σειρά που ήδη κάνει άνω κάτω την Ιταλία!

Ο διάλογος ήταν η προσωποποίηση όλης της Ιταλίας στο άκουσμα της είδησης. Όταν ο Λούκα Μαρινέλι είπε στη γιαγιά του ότι θα έπαιζε σε μια σειρά για τον Μουσολίνι, η ηλικιωμένη τον ρώτησε σε τι ρόλο. Ο εγγονός της εξήγησε ότι θα υποδυόταν τον πρωταγωνιστή, τον Ντούτσε. Τότε του απάντησε μόνο με μια λέξη: «Γιατί;». Ο Μαρινέλι θυμάται ότι η γιαγιά σοκαρίστηκε.

Αντιφασίστρια η ίδια, κόρη οικογένειας που υπέφερε από τον δικτάτορα αμφισβήτησε βαθιά την απόφασή του. «Η απάντηση βρίσκεται στην τεράστια σημασία αυτού του έργου από καλλιτεχνική, πολιτική, ηθική και κοινωνική άποψη», τόνισε ο ηθοποιός στη Βενετία.

Η νέα και αμφιλεγόμενη τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Μ. Il figlio del secolo” (M. O γιός του αιώνα), η οποία αφηγείται την άνοδο του Μπενίτο Μουσολίνι στην εξουσία στην Ιταλία έρχεται για να αναστατώσει (και) τη γειτονική χώρα. Η σειρά, σκηνοθετημένη από τον Τζο Ραϊτ, βασίζεται σε μια βιογραφία του δικτάτορα που έγραψε ο Αντόνιο Σκουράτι και εξετάζει τις φασιστικές ρίζες στη σύγχρονη Ιταλία. Η σειρά προκάλεσε αντιδράσεις λόγω της πολιτικής της φύσης και των προσεγγίσεων που χρησιμοποιεί για να παρουσιάσει τον Μουσολίνι και την ιστορία της γέννησης του φασισμού στην Ιταλία. Η σειρά, η οποία θα κυκλοφορήσει το 2025 αποκλειστικά στον ιταλικό Sky.

Duce, όπως προαναφέραμε, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς Ιταλούς ηθοποιούς, ο Λούκα Μαρινέλι, νικητής των David di Donatello, Nastro d’Argento, του Coppa Volpi στη Βενετία, αλλά και του Shooting Stars Award στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Όπως και το μυθιστόρημα, η σειρά αφηγείται την ιστορία μιας χώρας που έχει παραδοθεί στη δικτατορία και την ιστορία ενός ανθρώπου που μπόρεσε να αναγεννηθεί πολλές φορές από τις στάχτες του. Ανιχνεύει από την ίδρυση των Ιταλών Φασιστών το 1919 μέχρι την περιβόητη ομιλία του Μουσολίνι στο Κοινοβούλιο το 1925, μετά τη δολοφονία του σοσιαλιστή βουλευτή Τζάκομο Ματεότι. Η σειρά προσφέρει επίσης μια εικόνα για την ιδιωτική ζωή του Μουσολίνι και τις προσωπικές του σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τη σύζυγό του Rachele, με την αγαπημένη του Margherita Sarfatti και με άλλες εμβληματικές φιγούρες της εποχής.

Το soundtrack είναι σύνθεση του Tom Rowlands, μέλους του βρετανικού ντουέτου ηλεκτρονικής μουσικής The Chemical Brothers.

«Η βάναυση ιστορία του Μουσολίνι εξακολουθεί να αντηχεί σήμερα με ακροδεξιά κόμματα, μερικά εμπνευσμένα από το φασιστικό δόγμα του, τα οποία για άλλη μια φορά αυξάνονται σε δημοτικότητα σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο», είπε ο Ράιτ στη Βενετία.

Τα προηγούμενα έργα του περιλαμβάνουν τη βιογραφική ταινία του 2017 «The Darkest Hour» για τον εχθρό του Μουσολίνι, Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Η τηλεοπτική σειρά των οκτώ επεισοδίων βασίζεται σε ένα βιβλίο με μπεστ σέλερ του 2018 του Ιταλού συγγραφέα Antonio Scurati.

«Ας το δούμε (τη σειρά) σαν εμβόλιο, κατά κάποιο τρόπο, γιατί μέσα από την παράσταση και το βιβλίο φυσικά… μπορείτε να δείτε πώς μπορεί να πεθάνει η δημοκρατία», είπε ο συν-σεναριογράφος Stefano Bises.

Αν και είναι μια φανταστική αφήγηση ενός ζοφερού κεφαλαίου στην ιταλική ιστορία, πολλά από όσα λέει ο Μουσολίνι στη σειρά, όπως οι ομιλίες του στο κοινοβούλιο, είναι αυτολεξεί, προσδίδοντας αυθεντικότητα στο σενάριο.

Τον Μουσολίνι υποδύεται ο Ιταλός ηθοποιός Λούκα Μαρινέλι, ο οποίος κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2019 για την ερμηνεία του ενός φτωχού, επίδοξου συγγραφέα στο «Martin Eden».

Για να ετοιμαστεί για αυτόν τον νέο ρόλο έπρεπε να πάρει 20 κιλά, να ξυρίσει τα μαλλιά του και να φορέσει σκούρους φακούς επαφής, κάνοντάς τον σχεδόν αγνώριστο από τον κανονικό του εαυτό.

«Έφερα το βάρος και αυτό το χτένισμα πίσω στο σπίτι μαζί μου, οπότε ήταν ένα αρκετά απαιτητικό επτάμηνο», είπε, προσθέτοντας ότι «ήταν επίσης σοκ να ενσαρκώσω έναν άντρα που τον υβρίζουν πολλοί. Έχω μεγαλώσει και προέρχομαι από μια οικογένεια που είναι αντιφασιστική και αυτό σίγουρα δημιούργησε μια τεράστια ένταση μέσα μου στην αρχή», είπε. «Αλλά μετά αποφάσισα να αναλάβω το έργο γιατί ήξερα ότι το τελικό προϊόν θα ήταν έτσι».

Only in

Τα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την μομφή και τι θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, το επικείμενο συνέδριο και οι υποψηφιότητες για τις νέες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος ο κ. Κασσελάκης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024