Η Μελίσα ΜακΚάρθι και ο Κλάιβ Όουεν θα πρωταγωνιστήσουν στη μίνι σειρά της Paramount+ που θα αφορά την υπόθεση δολοφονίας της Τζον Μπένετ Ράμσεϊ.

Η σειρά θα αποτελείται από οχτώ επεισόδια ενώ θα επικεντρωθεί στην οικογένεια πριν και μετά την τραγωδία

Οι δύο ηθοποιοί αναμένεται να υποδυθούν τους γονείς της Τζον Μπενέτ, Πάτσι και Τζον Ράμσεϊ, η κόρη των οποίων, ένα 6χρονο παιδί που συμμετείχε σε διαγωνισμό καλλιστείων, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι τους τον Δεκέμβριο του 1996.

Η υπόθεση (η οποία δεν έχει ακόμη διαλευκανθεί) είχε συγκλονίσει την Αμερική και κατέκλυσε τα μέσα ενημέρωσης ενώ έφερε έντονο έλεγχο στους γονείς, οι οποίοι για ένα διάστημα θεωρήθηκαν ύποπτοι αλλά δεν τους απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες.

«Η Μελίσα Μακάρθι και ο Κλάιβ Όουεν είναι ένα εξαιρετικό δίδυμο για να εμβαθύνουν σε αυτή την τραγική ιστορία που έχει ρίξει μια μακρά, στοιχειωμένη σκιά στην αμερικανική κουλτούρα για σχεδόν τρεις δεκαετίες», δήλωσε ο Κρις Μακάρθι, συνδιευθύνων σύμβουλος της Paramount Global και πρόεδρος/διευθύνων σύμβουλος των Showtime & MTV Entertainment Studios.

Τι θα περιλαμβάνει η σειρά

Η σειρά «JonBenét Ramsey» θα αποτελείται από οχτώ επεισόδια ενώ θα επικεντρωθεί στην οικογένεια πριν και μετά την τραγωδία.

Στην περιγραφή της σειράς αναφέρεται:

«Παρακολουθεί την οικογένεια Ράμσεϊ, πριν και μετά την τραγωδία, καθώς βιώνει την οδυνηρή απώλεια του παιδιού της, ενώ αντιμετωπίζει τον έντονο δημόσιο έλεγχο που προκλήθηκε από τη φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης που έκανε την υπόθεση αυτή να αιχμαλωτίσει ένα ολόκληρο έθνος.

»Στο επίκεντρο της σειράς, είναι η ιστορία της Πάτσι και του Τζον Ράμσεϊ, εξερευνώντας την αδιάσπαστη συνεργασία αυτών των δύο πολύπλοκων ανθρώπων – ως σύζυγοι, ως μητέρα και πατέρας – που είχαν αφοσιωθεί οι ίδιοι και τα παιδιά τους στο να χτίσουν το αφήγημα μιας τέλειας, προνομιούχας ζωής μόνο και μόνο για να καταστραφεί μια νύχτα Χριστουγέννων του 1996».

Η υπόθεση της Τζον Μπενέτ Ράμσεϊ απασχόλησε έντονα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εκείνης της εποχής και συνεχίζει να απασχολεί ακόμη και σχεδόν 30 χρόνια αργότερα.

Μέχρι σήμερα έχουν γυριστεί αρκετά ντοκιμαντέρ και αφιερώματα για την υπόθεση.